El govern de Sant Joan no pot aprovar les indemnitzacions pel tancament del canal a la zona esportiva

Els partits de l'oposició es van negar a donar suport a un acord "que va prendre l'alcalde sense comptar amb ningú"

Jordi Solernou i Marc Barons durant una visita a les obres en una imatge d'arxiu
Jordi Solernou i Marc Barons durant una visita a les obres en una imatge d'arxiu | AjSJV
Redacció
28 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:56h
El govern de Sant Joan de Vilatorrada d'Alternativa i el PSC va tornar a tastar dijous l'amargor de governar l'Ajuntament sense tenir majoria absoluta. El govern municipal no va poder aprovar per ple l'execució de les indemnitzacions als quatre concessionaris pel tancament temporal del canal durant les obres a la zona esportiva. En total havien de pagar-se més 16.000 euros.

L'execució d'aquest acord no requeria l'aprovació del ple municipal, però segons va dir l'alcalde Solernou, ho va fer "com a mostra de transparència". Malgrat això, els grups de l'oposició, ERC, Junts, Compromís i Ciutadans es van negar a donar suport a unes mesures que l'alcalde havia pactat amb els concessionaris de forma "unilateral" sense compartir des d'un inici amb la resta de grups.

L'oposició també va retreure que faltava documentació en l'expedient, "com quina era la valoració dels guanys mitjans diaris que havien deixat d'obtenir els concessionaris" a causa d'aquest tancament i, en tot cas, perquè "l'Ajuntament havia de fer-se càrrec de la indemnització que era fruit de l'endarreriment en les obres" i perquè en aquests càlculs "no es tenia també en compte el benefici que tindrien els concessionaris amb la millora de la canalització".

En resum, els regidors de l'oposició van retreure a l'alcalde que no els hagués tingut en compte des de l'inici de la negociació amb els concessionaris.