El nou equip directiu de Pere Palà a la UPC Manresa només inclou una dona

Aquest fet contrasta amb l'augment de dones matriculades a la universitat, amb el número de professores i amb la composició de l'equip que tenia de Rosa Argelaguet

El director de la UPC Manresa, Pere Palà
El director de la UPC Manresa, Pere Palà | UPC
28 de novembre del 2020
Actualitzat a les 14:29h
El nou director de la UPC Manresa, Pere Palà, ha nomenat aquest dijous el seu equip directiu per a l'exercici que tot just comença, i destaca que de 8 membres, només hi ha una dona, un índex molt baix en comparació amb la presència de dones en altres estaments de la universitat.

Cal recordar que en la presentació de dades de matriculació per al curs 2020-21, la mateixa universitat destacava que la presència de dones entre l'alumnat havia crescut del 24% al 29% en cinc anys. La presència de professores entre l'equip docent a la UPC Manresa és del 32% sobre el total. I fins i tot, a l'últim equip que va tenir l'anterior directora Rosa Argelaguet abans de morir, hi havia tres dones.

El nou equip directiu de Pere Palà comença la seva trajectòria amb només una dona, el que significa un 12% del total de 8 membres. Rosa Giralt ha estat nomenada sotsdirectora de Comunicació i Estudiantat. La resta de l'equip està format per David Parcerisa, com a secretari Acadèmic; Joan Antoni López, com a subdirector de Relacions Internacionals; Jordi Vives, sotsdirector de Relacions amb les Empreses; Marc Antoni Soler, sotsdirector de Qualitat; Sebastià Vila, sotsdirector de Projectes Estratègics, i José Miguel Giménez, sotsdirector de Planificació Docent.

A l'equip també hi ha Immaculada Gómez com a cap de la Unitat Transversal de Gestió, però és una responsabilitat no escollida pel director, sinó per mèrits.