Ferran Estruch, cap de llista d'ERC del Bages a les properes eleccions del 14-F

L'alcalde de Cardona ha rebut un ampli suport amb el 97% dels vots emesos dels prop de 80 militants assistents al Congrés Comarcal republicà

Ferran Estruch, alcalde de Cardona i candidat pel Bages d'ERC
Ferran Estruch, alcalde de Cardona i candidat pel Bages d'ERC | ERC
Redacció
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:52h
El Congrés Comarcal d'ERC Bages s'ha celebrat avui divendres 27 de novembre de forma telemàtica per la situació excepcional de la pandèmia. La militància republicana hi era convocada per a escollir les persones candidates comarcals a la llista de Barcelona per les properes eleccions al Parlament de Catalunya.
 
El congrés s'ha iniciat amb les paraules de l'actual diputada Adriana Delgado, i també alcaldessa de Sant Vicenç de Castellet. En la seva intervenció ha destacat tota la feina realitzada a la cambra catalana durant els darrers cinc anys, destacant la participació en la redacció de nombroses lleis així com l'honor de presidir el Parlament de les Dones i i poder exercir de 4a secretària de la Mesa del Parlament.
 
Pel que fa a l'elecció de les noves persones candidates, l'única candidatura presentada com a cap de llista ha estat la de l'alcalde de Cardona, Ferran Estruch, que ha rebut un ampli suport amb el 97% dels vots emesos dels prop de 80 militants assistents al Congrés. En la seva intervenció, Estruch ha agraït la tasca de l'Adriana Delgado i ha tingut paraules de record per l'Oriol Junqueras, la Marta Rovira i la resta de persones preses i exiliades. Ha explicat que fa aquest pas "per la il·lusió que em mou, les ganes de treballar i la responsabilitat que tenim com a generació de fer tot el que està a les nostres mans per aconseguir una societat millor". "El meu compromís", ha continuat, "és el de defensar a totes les persones i els seus drets en uns moments complicats, i treballar per construir un nou país, la nova República Catalana". Una república que vol sigui "neta, justa, feminista, verda i per a tothom". Per això, ha defensat que "ERC és la millor eina per assolir aquests objectius" i que compta amb tothom per a treballar-hi plegats.
 
La resta de la candidatura d'ERC Bages que acompanyarà Estruch estarà formada, per aquest ordre, per: Montserrat Clotet i Masana, regidora de Recursos Humans i Govern Obert a l'Ajuntament de Manresa; Isaac Jurado i Garcia, president de la Secció Local de Sant Vicenç de Castellet i membre de Jovent Republicà; Cristina Fabregat i Sintes, portaveu d'ERC a l'Ajuntament de Castellgalí; i Georgina Mercadal i Viñals, alcaldessa de Sant Salvador de Guardiola.
Arxivat a