Castellbell només rebrà 85.000 dels 200.000 euros per a la segona fase d'obres a l'església de la Bauma

L'Ajuntament esperava haver-se de fer càrrec de 98.000 euros, però amb la retallada de la Generalitat haurà de buscar-ne 213.000

Església de la Bauma
Església de la Bauma | AjCbiV
Redacció
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:45h
La Generalitat de Catalunya ha comunicat a l'Ajuntament de Castellbell i el Vilar la concessió d'una subvenció de 85.434 euros per tirar endavant la segona fase de les obres de rehabilitació de l'església La Bauma. L'Ajuntament, però, comptava que aquesta subvenció arribés al voltant dels 200.000 euros sobre un pressupost total de 298.000 euros.

Es tracta d'un ajut en el marc d'una convocatòria de subvencions per a l'execució d'obres de restauració i conservació d'immobles de notable valor cultural d'arreu del país a la qual es va presentar el consistori.

L'ajuda concedida permetrà iniciar la segona fase de les obres, que contempla actuar en la rehabilitació de la torrassa, el rosetó, l'interior i les façanes de l'església i refer el mur de contenció. Des del consistori, però ha començat a treballant per aconseguir noves línies de finançament per suplir el diferencial d'aproximadament 115.000 més que s'esperaven de la Generalitat, i els 98.000 euros restants fins arribar al total pressupostat.

La primera fase de les obres de rehabilitació de La Bauma, església declarada Bé Cultural d'Interès Locals, va finalitzar recentment. Els treballs, en el marc d'un pla de reforma integral del temple, es van centrar en la coberta i les façanes.

L'objectiu de l'Ajuntament és completar el projecte de rehabilitació de l'església La Bauma per assegurar la conservació d'aquest edifici modernista d'alt interès arquitectònic i condicionar-lo per desenvolupar-hi un programa d'activitats culturals.