Manresa i el Bages exigeixen que no s'elimini la parada del bus del centre de Barcelona

L'Ajuntament i el Consell Comarcal asseguren que haver de fer transbord farà menys "competitiu" el servei

El regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, David Aaron López
El regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa, David Aaron López | AjM
Redacció
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:12h
L'Ajuntament de Manresa i el Consell Comarcal del Bages exigeixen que no se suprimeixi la parada de bus de Ronda Universitat, a Barcelona. El consistori barceloní i la Generalitat han arribat a un acord per traslladar aquesta parada fora del centre, amb l'objectiu de descongestionar el centre de la ciutat. Aquesta decisió comportarà que els usuaris de la línia que uneix Barcelona i Manresa hagin de fer transbord per arribar al centre de la capital catalana. Consistori i Consell Comarcal lamenten que això comportarà "sumar temps al recorregut i, per tant, tenir un transport públic menys competitiu".

A través d'un comunicat el regidor d'Urbanisme i Mobilitat de l'Ajuntament de Manresa i conseller comarcal de Territori i Mobilitat del Consell Comarcal del Bages, David Aaron López, s'ha mostrat molt molest amb una decisió presa "sense tenir en compte ni escoltar el territori".

López recorda que la línia "és la connexió més competitiva que tenim per anar de Manresa al centre de Barcelona". Per aquesta raó demana que sigui inclosa en el paquet de línies que no s'han desplaçat i que continuaran tenint parada al centre. En cas de no ser atesa la petició, avança, faran al·legacions al tràmit administratiu. A banda, dimarts, hi ha convocada una reunió amb el Director de Transports de la Generalitat, David Saldoni.