Sant Ignasi

L'auca de Sant Ignasi s'actualitza amb una nova vinyeta que fa referència a la figura de les ínyigues

L’auca té un total de 16 vinyetes il·lustrades per Jaume Gubianas

Auca de Sant Ignasi actualitzada | AjM
per Redacció, 27 de novembre de 2020 a les 16:03 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L'any 2015, de la mà de la Cambra de comerç i la Cova de Sant Ignasi s'edità la primera versió de l'auca de Sant Ignasi de Loiola amb un total de 16 vinyetes, il·lustrades per Jaume Gubianas, que expliquen l'estada d'Ignasi de Loiola a Manresa així com el patrimoni ignasià de la ciutat. Aquest any, i amb la voluntat d'actualitzar l'auca i donar-li un nou impuls, s'ha inclòs una nova vinyeta dedicada a les ínyigues, un grup de dones seguidores d'Ignasi i que en van tenir cura durant la seva estada a la ciutat, a la vegada que es fa referència també per primer cop al camí ignasià, recorregut que seguí Ignasi des d'Azpeitia fins a Manresa.

Aquesta nova versió es pot descarregar al web de Manresa 2022, a l'apartat Batega: Oferta educativa a primària i secundària, i està previst repartir-la pròximament a un total de 2500 alumnes aproximadament de 4t, 5è i 6è de primària. També està previst publicar l'actualització en la resta d'idiomes en què es va editar per primer cop: castellà, anglès, francès, euskera, alemany, rus i japonès. 


La reedició de l'auca de Sant Ignasi ha comptat amb el suport de l'Obra Social La Caixa.

 

Participació