Un advocat s'enfronta a tres anys de presó per un delicte d'estafa processal en un cas de divorci de Manresa

Segons la Fiscalia, l'acusat va cobrar la minuta al seu client, però després li va reclamar per via executiva fent veure que no havia estat liquidada

Audiència Provincial de Barcelona
Audiència Provincial de Barcelona | Europapress
27 de novembre del 2020
Actualitzat a les 10:56h
L'Audiència Provincial de Barcelona jutjarà el proper 3 de desembre un advocat adscrit al Col·legi de Barcelona per un presumpte delicte d'estafa processal comesa sobre el seu client en un cas de divorci que es va tramitar als jutjats de Manresa.

Segons la Fiscalia, l'advocat va ser contractat pel seu client l'any 2011 per dur els seus interessos en un cas de divorci de mutu acord que s'havia de resoldre entre els jutjats 6, 1 i 2 de Primera Instància de Manresa, pel que fa a execució de títols judicials, divorci de mutu acord i judici verbal, respectivament. Per portar a terme aquests tràmits, l'advocat va anar-li demanant al seu client diverses quantitats de diners fins arribar als 12.000 euros, sense donar-li els seus respectius justificants.

Malgrat això, el juny de 2014, l'advocat va presentar al jutjat degà de Manresa tres escrits sol·licitant que s'obrís peça separada de jura de comptes, afirmant falsament que les minutes del seu client no havien estat abonades, i que es dictés resolució perquè es condemnés el seu client a pagar-les.

En concret, pel procediment d'execució de títols judicials, l'acusat reclamava 2.694 euros, tot i que després del recurs del client, la xifra va quedar en 1.878 euros; pel procediment de divorci de mutu acord, l'acusat va acabar cobrant 5.201 euros, i finalment, pel procediment del judici verbal, l'import va ser de 206 euros. Tots tres cobraments, per un import total de 7.285 euros, es van portar a terme per embargament al client a través de la jura de comptes.

Un cop s'ha portat a terme aquestes execucions, el client va denunciar l'advocat a qui, segons defensa, ha pagat dues vegades el servei, pel que reclama la devolució dels 7.285 euros.

Per la seva part, la Fiscalia demana una pena de 3 anys de presó per a l'advocat per un delicte d'estafa processal, inhabilitació per a exercir com a advocat pel temps que duri la condemna, i 10 mesos de multa amb una quota diària de 20 euros.