Obres

La Clínica Sant Josep inicia unes obres per tenir 96 places d'aparcament

L'execució de l’obra, que començarà dilluns i tindrà una durada de deu mesos, suposarà el tancament de l'aparcament i de tots els accessos actuals

per Redacció, 27 de novembre de 2020 a les 08:52 |
Imatge renderitzada del projecte del nou aparcament a la Clínica Sant Josep | CSJ
Aquesta informació es va publicar originalment el 27 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Aquest dilluns, 30 de novembre, es donarà el tret de sortida del projecte del nou aparcament de què disposarà la Clínica Sant Josep i que es preveu que tinguin una durada de deu mesos. El nou aparcament, inclòs en el pla director de la Clínica Sant Josep, oferirà 96 places i suposarà una millora significativa de l'equipament i, com a conseqüència, del seu entorn.


Canvis i afectacions per a usuaris i professionals

Aquesta obra de gran envergadura comportarà un tancament total de l'actual aparcament, així com també dels dos actuals accessos per als usuaris, el del C/Caputxins, 16 i el del C/ Purgatori. Durant el període d'execució de l'obra, hi haurà una única entrada i sortida provisional que serà pel C/Caputxins, 24.

Com a conseqüència del nou provisional, també es veuran afectats els nous circuits interns tant dels usuaris com dels professionals, especialment per qui vulgui dirigir-se al CIMETIR o a l'edifici B, on hi ha una part de les consultes. Per tal de facilitar la circulació als usuaris, els nous circuits estaran reforçats per elements de senyalística al llarg dels diferents recorreguts.

Davant d'aquest accés de Caputxins, 24, en la mateixa vorera, hi haurà un espai reservat per a ambulàncies i per a aquells vehicles que necessitin descotxar, així com una zona per a càrrega i descàrrega.

Una millora per a la Clínica i per als veïns i veïnes del barri

El projecte del nou aparcament neix de la necessitat, per una banda, d'augmentar l'oferta de places d'aparcament per als usuaris de la Clínica Sant Josep i, per altra, de millorar la mobilitat a l'entorn de la Clínica, descongestionant les places d'aparcament en els carrers adjacents per als veïns i veïnes del barri de Les Escodines.

El nou aparcament comptarà amb 96 places d'aparcament per a usuaris més àmplies que les actuals, una zona amb places per a ambulàncies, una altra zona per descotxament de vehicles que es dirigeixen a urgències i places adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. També se n'han previst per a la càrrega de vehicles elèctrics, fent un pas endavant per a una mobilitat més sostenible.

Amb l'objectiu de millorar els espais exteriors de la Clínica, el projecte del nou aparcament també contempla una ampliació de zona enjardinada, una millora de l'enllumenat exterior amb tecnologia led, així com també una pavimentació de vianants en els exteriors del recinte hospitalari.

Les obres del nou aparcament també suposaran canvis al Centre de Disminuïts Físics del Bages on es remodelaran els seus espais d'esbarjo.

El nou aparcament forma part del Pla Director de la Clínica Sant Josep

El projecte del nou aparcament preveu diferents millores a tot l'equipament que han de repercutir positivament tant en els professionals com en els pacients i familiars que fan ús de l'assistència mutual i privada, així com també als veïns i veïnes del barri i, com a conseqüència, de Manresa. 

En el marc del Pla Director de la Clínica Sant Josep, fins al moment, s'ha actuat en el vestíbul principal, urgències i les consultes de la 2a planta de l'edifici A. Recentment també s'ha ampliat el CIMETIR i s'ha fet realitat el projecte d'una nova cafeteria. Totes aquestes actuacions tenen per objectiu modernitzar les instal·lacions i, al mateix temps, adaptar la Clínica a les noves necessitats assistencials.

L'execució dels diferents projectes ha estat esglaonada per tal de poder garantir l'atenció als pacients en els diferents àmbits i s'han executat en funció de la disponibilitat de recursos. Un cop finalitzada l'execució de l'aparcament, el proper pas que contempla el pla director de la Clínica Sant Josep és la millora i rehabilitació de la planta d'hospitalització. 

 

Participació