Centre Històric

Oberta la convocatòria dels ajuts per a l'obertura d'activitats econòmiques al Centre Històric

Cada beneficiari podrà rebre un import de fins a 3.000 euros

per Redacció , 26 de novembre de 2020 a les 18:38 |
Un client entrant en un comerç del Centre Històric | AjM
L'Ajuntament de Manresa ha obert la convocatòria per a la concessió d'ajuts destinats a fomentar l'obertura d'activitats econòmiques al Centre Històric. La finalitat del programa és la dinamització comercial i econòmica dels barris que conformen aquest sector de la ciutat (Barri Antic, Escodines, Vic-Remei), incentivant les obres d'adequació i l'arrendament de locals desocupats, per tal d'allotjar-hi noves activitats econòmiques. També es dona suport al rell eu empresarial de negocis ja existents quan, per causa de jubilació del/de la titular o altres anàlogues, es pugui evitar el seu tancament. La proposta es va aprovar en el ple de la setmana passada, amb els vots a favor de l'equip de govern, del PSC i de Cs, i amb l'abstenció de Fem.

S'han dissenyat tres línies d'ajudes. La primera, destinada a les persones que hagin iniciat una activitat econòmica amb posterioritat a l'1 d'octubre de 2019. La segona línia és per a realització d'obres de reforma i adequació del local on s'allotgi una nova activitat econòmica amb posterioritat a l'1 d'octubre de 2019. I la tercera és per traspàs de negocis existents destinats a la transmissió d'una activitat en funcionament entre la persona empresària i la persona emprenedora. Aquest traspàs s'ha d'haver produït a partir de l'1 d'octubre de 2019. L'import total a percebre per cada beneficiari, amb independència de les línies a les quals s'hagi presentat, serà de 3.000 euros.


El termini de presentació de sol·licituds comprendrà des del dia 27 de novembre al 4 de desembre de 2020. La documentació es pot presentar presencialment a l'Oficina de l'OAE (situada a Plaça Major, 1 baixos) els dilluns i dimecres de 9 a 18 h i els dimarts, dijous i divendres de 9 a 15 h. També es pot fer telemàticament a través d'aquest enllaç.

Per qualsevol dubte relacionat amb aquestes ajudes, podeu posar-vos en contacte amb la Regidoria del Centre Històric al telèfon 93 878 23 00 (extensions 12750/ 12711). Es pot trobar més informació en aquest enllaç.

 

Participació