Santpedor destina 10.000 euros a la compra i adequació d'un vehicle per a la prevenció d'incendis

L'Ajuntament ha signat un conveni amb l'ADF Defensors del Bosc

Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Santpedor i l'ADF Defensors del Bosc
Signatura del conveni entre l'Ajuntament de Santpedor i l'ADF Defensors del Bosc | AjStp
Redacció
26 de novembre del 2020
Actualitzat a les 16:48h
L'Ajuntament de Santpedor i l'ADF Defensors del Bosc que aglutina les associacions de Callús, Castellnou, Navàs, Santpedor i Súria han signat un conveni que ha permès ampliar el parc mòbil de l'ADF. El conveni detalla que l'Ajuntament dóna una subvenció de 9.000 euros per a participar en la compra d'un vehicle Iveco model Marginus destinat exclusivament a la prevenció i extinció d'incendis per part de l'entitat. A més a més, fora de conveni l'Ajuntament ha previst 1.000 euros addicionals per poder equipar el vehicle amb el material necessari per sortir al bosc.

L'ADF ja va comprar aquest vehicle l'any passat. El tresorer de l'entitat, Jordi Falip, que va morir recentment va localitzar un camió de bombers al País Basc en bon estat i es va poder adquirir amb aportacions i bestretes dels propis socis de l'entitat. La subvenció de l'Ajuntament permetrà retornar les aportacions fetes. Durant la signatura del conveni en què hi van participar l'alcalde de Santpedor, Xavier Codina, el president de l'ADF, Josep Boixadera i l'actual tresorer Fidel Santamaria, es va posar l'accent en el paper que Falip ha tingut en aquest projecte. Santamaria destaca que “en va ser l'ànima des del moment en què, coneixent la necessitat que com a ADF teníem, va buscar un vehicle que s'ajustava a aquestes necessitats i va fer els passos necessaris per a la seva adquisició i per buscar-ne el finançament”. Es tracta d'un camió de bombers que permet més agilitat per arribar als llocs on s'ha declarat un incendi.

Aquest antic camió de bombers se suma al parc mòbil de l'associació. L'ADF compta amb un vehicle a Santpedor per al transport de personal, després 3 vehicles mixtes de personal i equip de bombes i dipòsits d'aigua ubicats a Callús i a Súria i 21 cubes de 4.000 litres equipades per a l'extinció i que s'enganxen als tractors de veïns dels municipis que integren l'associació. En aquests moment, l'ADF Defensors del Bosc, compta amb prop de 240 voluntaris. D'aquests, 70 són de Santpedor on l'ADF és molt activa i treballa intensament en les èpoques més complicades d'incendis forestals. Durant la resta de l'any, l'associació s'esforça en la formació dels voluntaris i en obtenir recursos per estar cada cop més ben preparats per a la defensa forestal.

L'ADF Defensors del Bosc agrupa 12 ADFs i és la federació Bages-Moianès. Es va constituir el 1986 després dels focs de Montserrat i va passar a ser la cinquena de Catalunya.
Arxivat a