Nadal

Manresa encendrà aquest dissabte la il·luminació de Nadal

A la plaça Sant Domènec i al carrer Guimerà s'estan pintant elements al terra que juguen amb la imatge que identifica Manresa com a cor de Catalunya

per Redacció , 26 de novembre de 2020 a les 14:41 |
Il·luminació de Nadal a la plaça Sant Domènec | AjM
Manresa encendrà aquest dissabte 28 de novembre la il·luminació nadalenca que decorarà els principals carrers de la ciutat durant tot el Nadal. En una campanya atípica a causa de la pandèmia de la Covid-19 —que impedirà l a instal·lació d'alguns elements que ja eren tradicionals, com la pista de gel de la plaça Sant Domènec— l'Ajuntament ha plantejat l'activació dels eixos comercials amb un reforçament de la il·luminació nadalenca que es basa en tres accions.

En primer lloc, s'ha augmentat l'ajuda global a les diferents associacions de comerciants que contribueixen a il·luminar els carrers. En segon lloc, s'han reforçat els punts clau que són generadors del circuit comercial intern (plaça Major – Plana de l'Om – Sant Domènec – Crist Rei). I, en tercer lloc, s'han millorat els punts d'entrada a la ciutat amb la voluntat de generar imatge de capitalitat: plaça Prat de la Riba, plaça de la Creu, rotonda de Sant Marc i plaça Bonavista (vegeu el detall dels elements que s'instal·len a sota).


A banda de la il·luminació, a la plaça Sant Domènec i al carrer Guimerà s'estan acabant de pintar cors i el nom de Manresa per tal de reforçar la decoració en aquests dos indrets, en col·laboració amb l'escola D'Art Guimerà i a càrrec dels artistes Lluís Puiggròs, Greta Riera i Candela Esteban. La voluntat és jugar amb la imatge que identifica Manresa com a cor de Catalunya i a la vegada fer visible que la ciutat batega malgrat les conseqüències que s'estan patint a causa de la Covid-19. També està prevista una acció al Centre Històric, de la qual l'Ajuntament n'informarà la setmana vinent.

Aquest dissabte 28 de novembre, l'alcalde de Manresa, Marc Aloy Guàrdia, i la regidora d'Indústria, Comerç i Activitats, Núria Masgrau Fontanet, acompanyats de la presidenta de la UBIC Manresa, Tània Infante Martínez, visitaran l'obra juntament amb els artistes (17.30 h) i, seguidament, faran una passejada pels principals carrers comercials, que hauran acabat d'encendre la il·luminació.


Punts estratègics il·luminats per part de l'Ajuntament (21.737 euros + IVA):

- Plaça Major: s'instal·la l'arbre de llums de Nadal, de 12 metres d'alçada.
- Plana de l'Om: s'instal·la un element tridimensional (palmera), a joc amb els elements del carrer del Born.
- Plaça Sant Domènec: s'instal·la un passadís amb forma de carpa per donar continuïtat a l'eix comercial entre el carrer del Born i el carrer Guimerà.
- Plaça Crist Rei: s'instal·la un arbre de llums de 8 metres tipus ametller.
- Rotonda Sant Marc: s'instal·la un arbre blanc de 4 metres.
- Rotonda plaça de la Creu: s'instal·la una bola de grans dimensions blanca, de 4 metres de diàmetre.
- Rotonda de Prat de la Riba: s'instal·len tres arbres vermells de 8 metres.
- Rotonda de Bonavista: s'instal·la un arbre blau de 4 metres.

Carrers il·luminats per part dels comerços:

- Sobrerroca
- Sant Miquel
- Cap del Rec
- Carme
- Joc de la Pilota
- Sabateria
- Pòpul
- Arcs de Santa Llúcia
- Beates
- Plaça Infants
- Plana de l'Om
- Alfons XII
- Vilanova
- Urgell
- Mel
- Plaça Gispert
- Jaume I
- Born
- Nou
- Plaça Sant Domènec (ed. Can Jorba i Buresa)
- Guimerà
- Plaça Crist Rei – Galeries Passeig 39
- Passeig Pere III (segon tram)
- Carrió
- Casanovas
- Muralla Sant Domènec
- Carretera de Vic
- Barcelona
- Polígon Bufalvent

 

Participació