El feminisme de Manresa talla la rodona de la Bonavista al clam d'«Ens volem vives»

Més de dues-centes persones encenen torxes i es fan seu el nus viari mentre la policia desvia el trànsit per vies alternatives

Concentració feminista a la rotonda de la Bonavista
Concentració feminista a la rotonda de la Bonavista | Pere Fontanals
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:16h
Els col·lectius feministes de Manresa s'han concentrat aquest dimecres per commemorar el Dia internacional contra la violència masclista amb tornes i tallant tots els accessos a la rotonda de la Bonavista mentre pintaven a l'asfalt el lema "Ens volem vives".

Més de dues-centes persones s'han concentrat en tota la circumferència de la rotonda mentre agents de la Policia Local de Manresa desviaven el trànsit per carrers adjacents perquè no es quedessin atrapats. Mentre ha durat el tall de la via, un grup de joves han pintat el lema 2Ens volem vives" a tocar de la Ben plantada mentre sonava música reivindicativa per uns altaveus que hi havia instal·lats.

Els Mossos d'Esquadra també eren presents custodiant l'acte, i prenent precaucions respecte de convocatòries d'anys anteriors, dues furgonetes d'agents antiavalots es trobaven estacionats davant de la comissaria del Cos Nacional de Policia.

L'acte ha transcorregut amb total normalitat i en un entorn festiu i reivindicatiu.