L'acte institucional del Dia contra la violència masclista de Manresa incideix en el maltractament econòmic

La regidora Cristina Cruz recorda que la pandèmia ha comportat major diferència d'ingressos entre l'home i la dona a les famílies

Celeste Alías interpretant Marta Valdés
Celeste Alías interpretant Marta Valdés | AjM
25 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:00h

L'acte institucional del Dia internacional contra la violència masclista de Manresa ha incidit en els efectes de la pandèmia sobre l'augment del maltractament econòmic de l'home cap a la dona a conseqüència de la diferència d'ingressos que s'ha maximitzat per culpa de la crisi actual.

La regidora de feminismes, Cristina Cruz, ha incidit en que cada vegada "hi ha més rebuig cap als maltractadors, però aquests sempre troben escletxes per continuar sometent la seva parella". En aquest sentit, ha posat èmfasi en el maltractament econòmic: "la pandèmia ha augmentat les diferències econòmiques entre l'home i la dona a la família" i que això pot comportar major dependència d'ella cap a ell.

També han intervingut Mariona descarrega, del Consell Municipal de la Dona, que ha assegurat que encara "són massa els agressors que ens envolten", i la delegada del Govern de la Generalitat a la Catalunya Central, Alba Camps, que ha fet la lectura del manifest que va aprovar per unanimitat el passat ple de l'Ajuntament de Manresa.

L'alcalde Marc Aloy ha tancat l'acte, i Celeste Alías ha fet la cloenda musical interpretant Deja que siga sola de Marta Valdés. Entremig s'ha projectat el vídeo produït per l'Ajuntament amb motiu del Dia i el Tik Tok guanyador del concurs que es va fer entre el jovent.