El cap d'Hematologia d'Althaia, nou president de la Societat Catalana d'Hematologia i Hemoteràpia

El Dr. Albert Altés, expert en noves teràpies hematooncològiques, té una dilatada trajectòria professional en els àmbits assistencials, docents i de recerca

El Dr. Albert Altés
El Dr. Albert Altés | Althaia
Redacció
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:08h
El Dr. Albert Altés, cap del servei d'Hematologia de la Fundació Althaia, és des d'aquesta setmana el nou president de la Societat Catalana d'Hematologia i Hemoteràpia. El Dr. Altés ha estat elegit per encapçalar aquesta entitat d'àmbit català que agrupa professionals mèdics vinculats a l'hematologia, especialitat mèdica que es dedica a la diagnosi, tractament, estudi i investigació de les malalties a la sang. El seu nomenament respon a la seva dilatada trajectòria professional en els àmbits assistencials, docents i de recerca. 

El Dr. Albert Altés, llicenciat en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona (UB) i doctor en Medicina per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és especialista en hematologia i hemoteràpia i expert en noves teràpies hematooncològiques. Ha treballat d'hematòleg adjunt als hospitals Esperit Sant de Santa Coloma de Gramenet i Sant Pau de Barcelona. Des del 2008 és el cap de servei d'Hematologia i Hemoteràpia de la Fundació Althaia.

En l'àmbit docent, és professor agregat del grau en Medicina de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC). Pel que fa a la recerca i la investigació, ha publicat més de 150 treballs de recerca en revistes internacionals indexades.

El Dr. Altés és també president i fundador de la Societat Espanyola d'Hemocromatosi i Fundador de la Federació Europea d'Associacions d'Hemocromatosi.

Les línies de treball de la seva presidència se centraran en potenciar les xarxes de coneixement entre els hematòlegs catalans i les institucions científiques d'arreu, facilitar als associats l'activitat d'investigació i recerca amb la creació d'un sistema de consulta dels assajos clínics actius a Catalunya, consolidar el model de comunicació digital sorgit arran de la pandèmia i donar continuïtat a les sessions formatives i d'actualització de coneixements. També crear materials explicatius de diferents procediments en hematologia adreçats als pacients i les seves famílies i traduir al català les guies de la societat espanyola de l'especialitat.