Important baixada del risc de rebrot i la velocitat de contagi al Bages en les últimes 24 hores

El Moianès també viu un descens, però encara es troba amb uns índexs molt disparats

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:57h
El Bages ha baixat més de 30 punts en el seu risc de rebrot en només 24 hores i ja se situa per sota dels 400, un índex en el què no es trobava des del 14 d'octubre, fa més d'un mes i una setmana. El risc de rebrot de la comarca se situava aquest dilluns en els 395 punts. Pel que fa a la velocitat de contagi, s'ha mantingut estable en un Rt de 0,93, el mateix que fa una setmana, però que confirma la tendència a la baixa.

El risc de rebrot també ha experimentat una important baixada en aquestes últimes 24 hores a Manresa ciutat, amb un descens de 44 punts que deixen l'índex manresà en 503 punts, una xifra de la que no es baixava des del 9 d'octubre. La velocitat de contagi de Manresa, després d'haver viscut un petit repunt, s'ha tornat a situar per sota de l'1 amb un valor de 0,96.

Aquestes dades del Bages i Manresa es veuen reforçades, encara més, amb el descens d'ingressos hospitalaris per la Covid-19 que han experimentat els hospitals de la ciutat durant la darrera setmana.

Pel que fa al Moianès, les xifres continuen essent altes coincidint amb els positius que es van trobar a final de la setmana passada. El risc de rebrot al Moianès ha baixat més de 300 punts en només un dia i s'ha situat en 1.483, encara altíssim. La velocitat de contagi també es manté molt alta, en 2,38.