Manresa Jove se suma al Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Fins al 27 de novembre tindrà lloc la campanya "Desmarca't de la violència envers les dones", una iniciativa que s'impulsa des de l'Oficina Jove del Bages i el Campus Manresa a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus

Redacció
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:54h
Com ja és habitual, pels voltants del 25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones, els Programes de Joventut i Universitats de l'Ajuntament de Manresa —amb el suport del Servei d'Informació i Atenció a les Dones de l'Ajuntament de Manresa— desenvolupen diverses activitats per generar espais de reflexió i crítica amb les persones joves.

Enguany, la campanya anomenada Desmarca't de la violència envers les dones ha arribat a les estones d'esbarjo de centres de secundària i a universitats de la ciutat a través dels Punts al Pati i el Punt al Campus. Als instituts, els i les joves han pogut expressar la seva opinió envers les violències masclistes escrivint frases de rebuig, mentre que a les universitats s'ha realitzat una activitat de conscienciació amb l'objectiu de fer reflexionar als i les universitàries sobre les mancances de la societat actual per fer front a aquestes situacions de violència. També s'està teixint una xarxa amb valors, paraules i/o frases combatives en relació a les emocions, sentiments i pensaments que provoca la violència masclista.

A més, durant la setmana del 23 al 27 de novembre, es dinamitzarà informació sobre les violències masclistes a través de la xarxa social Instagram de l'Oficina Jove del Bages @manresajove_oficinajovebages, amb consells, reflexions i cançons lliures de violències.

A banda, des de l'Instagram del Casal de Joves la Kampana s'està difonent un qüestionari interactiu en el qual els i les joves poden respondre un seguit de preguntes amb l'objectiu que es puguin plantejar la tipologia de relacions que mantenen. Aquesta activitat està prevista entre el 23 i el 27 de novembre. Posteriorment, el dia 30 de novembre a les 17.30 h, està previst realitzar un directe amb la psicòloga del SIAD, Montse Vila, també a través de l'Instagram de la Kampana.