El Consell Comarcal aprova un pressupost de 15,7 milions que reforça Serveis Socials, Educació i Habitatge

Els números de 2021, que suposen un creixement del 7,53% respecte l'any passat, han estat aprovats en el marc del ple de novembre amb els vots favorables de l'equip de Govern

Ple telemàtic del Consell Comarcal del mes de novembre
Ple telemàtic del Consell Comarcal del mes de novembre | CCBages
Redacció
24 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:49h
El Consell Comarcal del Bages ha aprovat en el marc del ple de novembre el pressupost per a 2021 que arriba als 15.753.515 euros, un 7,5% més que els números de 2020. El Consell reforça les àrees clau per donar resposta a la situació de pandèmia i potencia les polítiques en matèria d'Educació, Serveis Socials, Habitatge i Desenvolupament Comarcal, entre d'altres. Els números han estat aprovats amb els vots favorables de l'equip de Govern (Esquerra i Junts per Catalunya), les abstencions del PSC, la CUP i En Comú Podem i els vots en contra de Ciutadans. La presidenta del Consell Comarcal del Bages, Estefania Torrente, explica que "és un pressupost que accentua la voluntat de fer costat a les persones que més ho necessiten en un moment especialment complicat". El pressupost preveu la incorporació d'una trentena de professionals fixos i temporals a la plantilla del Consell Comarcal del Bages. 

Partides que creixen

Una de les partides que més creix fa referència a l'àrea d'Educació i als ajuts de menjador i transport escolar. El Consell hi destina 1,4 milions d'euros més aquest curs 2020-2021. Pel que fa a les polítiques d'habitatge es concentren els esforços per promoure accions que facilitin l'accés a l'habitatge a preus assequibles i s'impulsen eines com la Borsa de Lloguer Social. Es compta amb un 7% més de recursos que també es destinaran a les accions per fer front a les ocupacions de caràcter delinqüencial que pateixen alguns municipis del Bages. Pel que fa a Serveis Socials, es reforça amb un 8,2% més de recursos per a Serveis Socials Bàsics, Inclusió Social, Transport Adaptat, Infància, Dones i LGTBI. En paral·lel, s'ha posat en marxa el nou Servei d'Assessorament Especialitzat d'Atenció a la Vellesa, inèdit fins ara al territori.

Pel que fa a l'àmbit de Territori i Medi Ambient, es potencien els serveis d'enginyeria i arquitectura als municipis de la comarca, s'executaran els projectes d'obra dels dipòsits d'aigua a Artés i Sallent i es planteja la millora de l'edifici del Consell Comarcal per fer-lo més eficient. En matèria de Desenvolupament i Promoció Econòmica es potencien les polítiques actives d'ocupació i les accions de promoció del territori per aconseguir captar noves activitats que generin oportunitats.

Números equilibrats

Els números aprovats indiquen que la liquidació de l'any 2019 deixa un romanent positiu d'1,9 milions d'euros i el pagament a proveïdors durant aquest tercer trimestre d'any se situa en una mitjana de quinze dies. El pressupost ha estat presentat pel conseller de Recursos Humans, Serveis Financers i Administració Electrònica, Jordi Palma.

25 de novembre

En el marc del ple de novembre, celebrat aquest dilluns telemàticament, s'ha aprovat el manifest del 25 de novembre, Dia internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones.