Medi ambient

L'oficina de reciclatge de Santpedor distribueix 54.000 bosses de compostatge en un mes

Les bosses de compostatge es distribueixen gratuïtament des que fa tres anys es va fer la campanya de canvi de cubells

per Redacció , 24 de novembre de 2020 a les 17:25 |
Bosses i cubells de reciclatge de Santpedor | AjStp
Aquesta informació es va publicar originalment el 24 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
En un mes, des de mitjans d'octubre fins ara mitjans de novembre, l'oficina de reciclatge de Santpedor ha repartit prop de 54.000 bosses compostables. Més de 450 persones ja han passat en horari d'oficina a recollir els quatre paquets que des de l'oficina donen gratuïtament per família. L'oficina que va tancar durant el confinament va reobrir el servei presencial i va poder començar a distribuir novament bosses de compostatge a mitjans del mes d'octubre quan va rebre una partida de bosses.

Cada paquet té 30 bosses. El seu ús permet que els residus orgànics generats a casa, restaurant, mercat, etc. es puguin tractar en una planta de compostatge com un residu orgànic més, ja que aquestes bosses es composten junt amb el seu contingut (restes orgàniques), inclús més ràpidament.


Les bosses de compostatge es distribueixen gratuïtament des que fa tres anys es va fer la campanya de canvi de cubells.

Santpedor és un dels municipis de Catalunya que primer va implementar el porta a porta, ara fa 15 anys. És un sistema que ha ajudat el municipi a tenir els carrers més nets i sense contenidors, a reduir pudors i a millorar la sostenibilitat. A l'octubre del 2017, l'Ajuntament va promoure una millora del servei incorporant noves tecnologies a la recollida.


Actualment, el servei porta a porta disposa de diferents tipus de cubells:

- cubells per a separar l'orgànica a casa de color marró i airejats per facilitar l'ús de bosses compostables que també es poden reciclar i milloren el reciclatge de la fracció orgànica.
- cubells marrons per treure a la porta la fracció orgànica
- cubells grisos per treure a la porta la fracció resta

Els cubells exteriors incorporen un sistema de lectura.

 

Participació