El Dia Internacional contra la violència envers les dones de Súria tindrà un acte a l'Ajuntament i pancartes

L'acte institucional es podrà seguir per Ràdio Súria i per les xarxes socials

Pancarta al balcó de l'Ajuntament de Súria
Pancarta al balcó de l'Ajuntament de Súria | AjSú
Redacció
23 de novembre del 2020
Actualitzat a les 20:25h
L'Ajuntament de Súria commemorarà el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb un acte d'accés restringit que tindrà lloc dissabte 28 de novembre al pati interior de la Casa de la Vila, i que es podrà seguir per Ràdio Súria i per les xarxes socials. Amb l'elecció d'aquest format es vol garantir el compliment de les mesures anti-covid per evitar la propagació de la pandèmia.

Com en les anteriors edicions, aquest acte consistirà en una encesa d'espelmes, la lectura d'un manifest a càrrec d'alumnes de l'Escola Municipal de Formació d'Adults i una actuació musical de l'Escola Municipal de Música.

D'aquesta manera, la commemoració del Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones seguirà la línia de l'acte de lectura del manifest de la darrera Nit de Sant Joan, que a causa de la pandèmia també va tenir caràcter restringit i es va difondre per les xarxes socials.

Aquest dilluns 23 de novembre ha estat instal·lada a la façana principal de la Casa de la Vila una pancarta d'adhesió al Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. Aquesta setmana en seran instal·lades d'altres a les places de Sant Joan i de la Serradora. Totes les pancartes recullen frases de l'activista Tres Voltes Rebel, amb dibuixos de l'il·lustrador surienc Dídac Mas. D'altra banda, la façana principal de la Casa de la Vila serà il·luminada de color lila pel vespre entre els dies 25 i 28 de novembre com a mostra d'adhesió amb el Dia Internacional.

L'organització d'aquestes activitats és a càrrec de les àrees d'Igualtat i Joventut de l'Ajuntament, amb la col·laboració de l'Escola Municipal de Formació d'Adults, Escola Municipal de Música, Casal de la Dona, Consell Comarcal del Bages, Diputació de Barcelona i Institut Català de les Dones.

El Dia Internacional contra la violència envers les dones se celebra el 25 de novembre, amb l'objectiu de donar més visibilitat a aquest problema d'estendre la sensibilització per tal d'aconseguir la seva eradicació.

L'Ajuntament es va adherir recentment a la campanya Diposita aquí el teu masclisme, impulsada per l'Institut Català de les Dones. Aquesta acció va consistir en la col·locació d'adhesius amb aquest missatge sobre papereres i contenidors de la vila.