Restauració

Terrasses mig plenes i fred en el primer matí de bars oberts a Manresa

Els restauradors de la capital del Bages tornen a obrir els establiments conscients que trigaran a arribar al ritme de treball d'abans del tancament

per Pere Fontanals , Manresa, 23 de novembre de 2020 a les 15:46 |
Terrassa del bar Toni's, aquest dilluns al migdia | Pere Fontanals
Els principals carrers i places de les ciutats han tornat a tenir aquella vitalitat i soroll de taules i cadires de les terrasses dels bars, que tant s'havia trobat a faltar les últimes setmanes. La flexibilització de les restriccions, a partir d'aquest dilluns 23 de novembre, ha fet que la majoria de bars i restaurants de Manresa hagin tornat a aixecar la persiana i atendre els clients a les taules. A la comarca, sobretot als pobles més petits, però, les restriccions perimetrals de cap de setmana els fan dubtar.

Aquest dilluns, primer dia de l'aixecament parcial de les restriccions a la restauració, ni el fred no ha impedit que els més enyorats s'asseguessin a les cadires de les terrasses. Fins al migdia les terrasses s'han anat omplint, "no com abans del tancament", adverteix l'Oriol del Garitu de la plaça Europa, "però déu n'hi do els clients que han tornat per esmorzar o fer el cafè", ha explicat.


En el mateix sentit s'ha expressat el Josep del Toni's, a la plaça Major. "El matí ha estat prou animat", ha explicat, "sobretot comparat amb aquestes darreres setmanes", que el bar ha obert per servir per emportar "i s'ha fet més com a servei al client que pel negoci ja que molts dies no cobríem ni les despeses".

El toc de queda nocturn, sobretot coincidint amb els caps de setmana, farà que no arribin a les recaptacions d'abans d'aquest tancament. "Sabem que encara falta per fer les caixes normals, però hem de ser realistes amb la situació", expliquen. 

Participació