El Kursaal reprendrà dimecres l'activitat escènica amb la presentació de «Flotados XL»

Aquest muntatge, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer 2019, s'havia de representar el 30 d'octubre passat

«Flotados XL» tornarà a obrir les portes del Kursaal
«Flotados XL» tornarà a obrir les portes del Kursaal | Promocional
Redacció
23 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:38h
Aquest dimecres, 25 de novembre a les 20 h, el Teatre Kursaal de Manresa tornarà a alçar el teló, després del tancament motivat per les restriccions de la segona onada de la Covid-19. La reobertura del teatre es farà amb l'espectacle Flotados XL de David Moreno i Cristina Calleja, que s'havia de representar el 30 d'octubre passat per celebrar els 5.000 dies del Kursaal. Ara, la celebració serà doble: amb Flotados XL es recordaran els 5.000 dies del Kursaal i també la reobertura després del tancament.

Així, la sala gran acollirà per primera vegada Flotados XL, un espectacle multidisciplinar i molt visual, ara en versió de sala, que arriba a Manresa després de recórrer Europa, Amèrica i Àsia. David Moreno i Cristina Calleja són els creadors de l'espectacle Flotados, guardonat amb el Premi MAX al millor espectacle de teatre de carrer. 

Des de la seva creació, l'any 2008, la companyia catalana David Moreno Cia. & Cristina Calleja ha tingut un gran èxit internacional, donant a conèixer els seus espectacles per països tan diversos com Bèlgica, Holanda, Portugal, França, Anglaterra, Irlanda, Romania, Itàlia, Àustria, Croàcia, Turquia, Sèrbia, Letònia, Alemanya, Mèxic, Xile, Corea del Sud, Singapur, Hong Kong o Israel. També han estat presents a un total de set festivals a l'estat espanyol, entre ells a Catalunya, FiraTàrrega i el Festival de la Llum BCN, o en el Teatre Nacional.

Les entrades per a l'espectacle Flotados XL tenen un preu de 18 euros (15 amb el carnet Galliner i per a majors de 65 anys, i 6 per als menors de 25 anys) i es poden comprar a les taquilles del Kursaal (de dimarts a dissabte d'11 a 13h i de 18 a 20:30h), per internet o 1 hora abans de l'espectacle.

Durant l'espectacle s'aplicaran les mesures recomanades per les autoritats sanitàries, amb una reducció de l'aforament i l'ús de mascareta durant tota la funció.

L'espectacle

L'espectacle que presenten gira al voltant d'un piano de cua penjat a 8 metres d'alçada, que és la porta d'entrada a un món únic on es mesclen música, dansa, acrobàcia, poesia, vídeo-projeccions i llum. Una història d'amor emocionant, màgica i delicada entre dos somiadors amb ànsies de volar. El seu art, fresc, sorprenent i extremadament creatiu, ens introdueix en un món ple de màgia, tendresa i poesia amb el que han aconseguit crear un llenguatge singular i recognoscible en tot el món. 

La Cia. David Moreno & Cristina Calleja es caracteritza per la seva versatilitat, per una gran capacitat d‘adaptació i per l'experiència contrastada i reconeguda que els ha portat a crear nous espectacles i grans projectes artístics fets a mida per a importants esdeveniments culturals nacionals i internacionals.

Sobre David Moreno Cia. & Cristina Calleja

Després de 15 anys de carrera en el món de les arts escèniques, col·laborant amb companyies i artistes de reconeguda trajectòria, David Moreno i Cristina Calleja decideixen, l'any 2008, crear la seva pròpia companyia i estrenar Floten tecles, un espectacle que es converteix ràpidament en un gran èxit internacional. 

Gràcies a aquest gran reconeixement se submergeixen en el seu propi univers creant nous espectacles com Street Muf, Magic Pianos, Elastic Band, Seda i el seu últim espectacle Flotados amb el que reben el Premi Max al Millor Espectacle de Carrer el 2019. Una llarga trajectòria que els ha portat a actuar en alguns dels festivals i programacions més importants d'arts escèniques del món.   

La companyia estarà el proper mes de desembre a Madrid (Espai Matadero) amb la versió de carrer de Flotados, amb el qual també visitarà França el 27 desembre. Al 2021 tenen prevista una gira per l'estat, Europa i Àsia, a més de 20 places, sempre que la situació nacional i internacional de la pandèmia ho permeti.