Gastronomia

Montbrú presenta el Sarró Experience, el nou formatge d'Oriol Antúnez, el seu mestre formatger

Es tracta una edició limitada de la formatgeria moianesa que porta el Sarró a la seva màxima expressió

per Redacció , 23 de novembre de 2020 a les 14:47 |
El mestre formatges de Montbrú, Oriol Antúnez | Montbrú
La formatgeria moianesa Montbrú presenta el Sarró Experience, un nou formatge d'edició limitada, i elaborat un a un a mans de l'Oriol Antúnez, el seu mestre formatger. Aquest formatge conté la millor llet del ramat de la masia Montbrú, de Moià, que pastura lliurement pels camps i boscos del voltant, prioritzant així el benestar animal i el respecte pels seus cicles vitals. A més, compta amb una maduració llarga i lenta que permet concentrar en cadascuna de les peces més de 30 anys d'ofici, experiència i aprenentatge al voltant del món del formatge. El resultat és un formatge de gust intens i fresc, amb una textura suau i mantegosa, que s'adapta a tots els paladars. 

Aquest és un projecte personal de l'Oriol Antúnez, la segona generació al capdavant de la formatgeria i un apassionat de la seva feina, com transmet al parlar del Sarró Experience: ‘m'ha permès posar tota l'atenció i els cinc sentits en la quallada, el tall lent de les lires i premsar a mà amb el drap cadascun dels formatges. I ja dins la cava de maduració, amb la calma i el silenci que s'hi respira, he pogut donar a cada formatge el treball manual que demanava i gaudir al màxim de les olors que desprenen els fongs que donen el caràcter al Sarró.' 


Aquesta edició limitada i numerada, que arriba només fins a les 800 peces, vol portar a la màxima expressió el formatge més reconegut de la formatgeria, el Sarró de Cabra, que va ser premiat com el millor formatge de pell florida del món als World Cheese Award 2019-2020. I així aconseguir que la textura, l'aroma i el sabor transportin el comensal als boscos i prats del Moianès.

El Sarró Experience es troba a la venda a les botigues habituals de Montbrú, com són botigues especialitzades i de proximitat, i xarcuteries o mercats. Una petita part també es vendrà a través de la seva botiga online. El formatge compta amb un packaging especial i pensat per ser tota una experiència gastronòmica. 

 

Participació