L'esplai Roques Albes de Sallent es mobilitza per visibilitzar la importància de l'educació en el lleure

Aquest dissabte han fet una concentració contra les actuals mesures politico-sanitàries

Concentració de l'esplai Roques Albes de Sallent
Concentració de l'esplai Roques Albes de Sallent | ERA
Redacció
21 de novembre del 2020
Actualitzat a les 18:52h
Les monitores de l'esplai Roques Albes, de Sallent, hem convocat aquest dissabte una concentració per visibilitzar la importància que té l'educació en el lleure per la nostra societat. Ara per ara, les mesures que s'han adoptat deixen tornar a fer activitats presencials a partir de la setmana vinent, però tot i això, l'esplai Roques Albes no ha volgut quedar indiferents. Han sortit al carrer per manifestar la seva disconformitat davant les actuals mesures politico-sanitàries i valorar la tasca dels esplais que, un cop més, consideren, ha estat menystinguda.

En el seu manifest expressen que l'educació en el lleure "no és oci, som educació essencial i imprescindible, som una eina de transformació social, i creiem que la nostra tasca és clau per al desenvolupament integral d'infants i joves crítiques, amb valors i capacitat d'autogestió". Per tot això reclamen que, sigui o no temps de pandèmia, s'atribueixi a l'educació en el lleure "el valor que es mereix i que es reconegui l'impacte i importància de la nostra tasca pedagògica respecte al creixement personal dels infants i joves".

L'acte ha tingut molt èxit. Hi ha assistit famílies, infants, joves, exmonitores, monitores i gent de Sallent. Moltes d'elles han fet pancartes amb diferents lemes com "volem tornar a jugar amb els munis", "volem fer-nos visibles perquè som imprescindibles" i "no només juguem, també eduquem".