El BAXI Manresa visita el Real Madrid abans de l'aturada

Els manresans viatgen sense Tabu ni Báez però amb Jou, Dulkys i Marc Peñarroya

El BAXI Manresa jugarà a Madrid diumenge
El BAXI Manresa jugarà a Madrid diumenge | V. Carretero
21 de novembre del 2020
Actualitzat a les 9:51h
El BAXI Manresa afronta un difícil duel contra el Real Madrid (diumenge, 20.00h) abans d'una llarga aturada. La setmana vinent, no hi ha lliga ACB per culpa de les finestres FIBA. Unes finestres on no hi serà el base Dani Pérez malgrat l'excel·lent inici de temporada que està protagonitzant. I a la següent setmana, els bagencs tenen la jornada de descans que cada setmana correspon a un dels dinou participants d'enguany. L'equip de Pedro Martínez no tornarà a competir fins el 12 de desembre contra el Joventut. S'espera ja amb els verd-i-negres amb la seva plantilla al complert.
 
Jonathan Tabu i Eulis Báez seran les baixes del BAXI Manresa aquest cap de setmana a Madrid. Per contra, Guillem Jou ja està recuperat i entrena amb aparent normalitat. L'enfrontament contra el Real Madrid podria comportar el redebut de Deividas Dulkys. L'escorta lituà porta ja més d'una setmana entrenant amb l'equip i s'espera que estigui ràpidament integrat. El principal handicap de Dulkys és la falta de ritme competitiu ja que no juga des del mes de març. Pedro Martínez ha explicat que aquesta incorporació es deu en part a les baixes que ha patit l'equip darrerament. El jugador bàltic pot jugar a les posicions de dos i de tres i cobriria possibles moviments d'homes com Makay Mason o Rafa Martínez al lloc de base o de Juan Pablo Vaulet al d'ala-pivot. Marc Peñarroya s'unirà a l'equip per completar una llista de dotze jugadors. 

Als entrenadors no els agrada massa la inactivitat. Però el BAXI Manresa podrà aprofitar aquests dies per recuperar lesionats. Si les previsions mèdiques es compleixen Tabu es perdrà només un partit i Báez faltarà en dos. Aquests lapses de temps tan curts faran que el conjunt bagenc no forci els jugadors i evitarà riscos de lesions més greus. 

El què no farà les properes setmanes el BAXI Manresa és canviar massa la seva dinàmica. L'equip seguirà entrenant amb normalitat i els jugadors estrangers no viatjaran als seus països. La diferència estarà en què no hi haurà partit el cap de setmana i que es podran potenciar alguns aspectes que la competició fa descuidar una mica. Pedro Martínez podrà comptar amb tots els seus jugadors excepte Janari Joesaar, que marxarà amb la selecció d'Estònia. Tabu havia de marxar amb Bèlgica però no ho podrà fer per la lesió que pateix. 

Poques coses es poden dir del Real Madrid que no s'hagin dit fins ara. La principal incògnita és saber si hi serà Facundo Campazzo. Pedro Martínez preferiria que jugués. "Així no tindran excusa", va comentar amb humor. Més centrat en el partit, va comentar que "segur que tenen punts dèbils però una altra cosa és que siguem capaços de trobar-los. El què hem de pensar és que els nostres punts forts es vegin el màxim possible". 

Aquesta setmana, el Real Madrid ha tingut doble jornada a la Lliga Europea i els ha saldat amb doble victòria contra el Maccabi Tel-Aviw (79-63) i Fenerbache (94-74). 
Óscar Perea, Jorge Martínez i Joaquín García González són els àrbitres designats per xiular el partit. 
Arxivat a