Residus

Castellbell obté un ajut de l'Agència de Residus de Catalunya per netejar quatre abocaments incontrolats

La subvenció de 8.900 euros permetrà, a principis d’any, netejar diferents espai en què s’acumulen residus de la construcció

per Redacció , 20 de novembre de 2020 a les 16:01 |
Un dels abocaments incontrolats a Castellbell | AjCbiV
L'Ajuntament de Castellbell i el Vilar ha obtingut finançament per part de l'Agència de Residus de Catalunya per clausurar i netejar els quatre abocaments incontrolats de residus que hi ha al municipi. Aquest ajut s'emmarca en la convocatòria de l'ens arreu de Catalunya per tancar els abocaments incontrolats de residus de la construcció acumulats en diferents municipi.

Actuació concreta


En el cas de Castellbell i el Vilar l'ajut de 8.900 euros permetrà netejar els abocaments incontrolats al Túnel de Bugunyà, al Torrent del Tortuguer, al Solei de la Barraca i al Camí del Cementiri. L'actuació es farà a principis d'any i resoldrà la situació de deixadesa d'aquests punts en què s'acumulen residus al municipi.

Pel que fa al conjunt del país, l'objecte dels ajuts és promoure la clausura d'aquests abocaments incontrolats, amb les mesures correctores adients per eliminar els impactes ambientals ocasionats. El volum de residus de la construcció generats a Catalunya és important, tot i que, per les seves característiques, tenen un gran potencial pel que fa a la reutilització i el reciclatge. Per la seva rellevància, aquests residus disposen d'un programa de gestió i d'un model de gestió específics orientats a la prevenció, al reciclatge i a l'impuls dels mercats per a materials reciclats.

 

Participació