Procés participatiu per escollir la persona que farà el pregó institucional de la Festa de la Llum 2021

El Galliner vol fomentar la participació de la ciutadania per triar la persona que farà el tradicional pregó de la festa

Redacció
20 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:02h
Carlota Riera durant el darrer pregó de la Llum
Carlota Riera durant el darrer pregó de la Llum | AjM
L'Associació Cultural El Galliner de Manresa obre un procés participatiu per escollir la persona que farà el pregó institucional de la festa de la Llum de l'any vinent. L'entitat, designada per l'Ajuntament de Manresa i l'Associació Misteriosa Llum com a administradora de la festa del 2021 coincidint amb el seu 25è aniversari, ja ha començat a treballar en l'organització d'algunes activitats que, enguany, s'adequaran a la situació sanitària amb motiu de la pandèmia de la Covid19. 

En concret, des d'avui dia 20 de novembre i fins el 8 de desembre El Galliner ha obert a la ciutadania la possibilitat de triar la persona que farà el pregó, que ha de ser natural de Manresa o amb arrels manresanes prou conegudes o estretament vinculat a la ciutat encara que no hi resideixi. La votació es podrà fer per internet a través d'aquest formulari que es trobarà a l'adreça www.galliner.cat i també presencialment a les taquilles del Kursaal i l'Espai Plana de l'Om, emplenant una butlleta. Es podran proposar un màxim de 3 persones, preferentment de l'àmbit sociocultural.

A partir dels noms proposats, els membres de l'Associació Cultural El Galliner consensuaran la persona que farà el pregó de la Festa de la llum l'any vinent, que és previst que es porti a terme el divendres, 19 de febrer. Habitualment la persona que fa el pregó fa un glossa de la Festa de la Llum i/o un enaltiment dels valors que representa, així com una invitació a participar en les celebracions programades. 

El Galliner va néixer a final de 1995, formada per persones voluntàries, amb els objectius de reivindicar la recuperació del teatre Kursaal i la promoció del teatre i la dansa a la ciutat. Actualment és l'entitat que s'encarrega de la programació estable de teatre, dansa i música de Manresa, que es realitza principalment al teatre Kursaal i al teatre Conservatori.