L'educació en el lleure de Manresa es manifesta contra la clausura de les activitats presencials

Es van manifestar pels carrers de la ciutat fins a la plaça Major on van llegir un manifest

Manifestants de les entitats de l'educació en el lleure a la plaça Major
Manifestants de les entitats de l'educació en el lleure a la plaça Major | Nasi Muncunill
Redacció
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:39h
Les entitats d'educació en el lleure s'han manifestat aquest dijous a Manresa contra la clausura de les activitats presencials en el lleure que, després de les últimes restriccions dictades per la Generalitat, es deixen per a l'última fase de la desescalada.

La manifestació ha recorregut carrers cèntrics de la ciutat fins arribar a la plaça Major, just quan se celebrava el ple de l'Ajuntament de Manresa. Les entitats volen denunciar la manca de cures cap a la infància i el jovent que suposa la prohibició d'activitats presencials de lleure. Consideren que aquestes mesures disminueixen la qualitat educativa de la societat i afecten directament la salut mental d'infants i joves.

Així mateix, reivindiquen que els responsables d'infants i joves s'han estat formant i reinventant per tal de dur a terme les activitats de forma segura i d'acord amb les mesures sanitàries de cada moment. Tot i així, aquests últims mesos, les entitats s'han vist obligades a cancel·lar part de l'activitat seguint restriccions "poc coherents o mal coordinades" que responen a uns criteris "transparentment productius i allunyats dels nostres".

"Els infants tenen dret a l'educació, al joc i al lleure", tres aspectes vitals de la tasca de les entitats, i per això consideren que l'educació en el lleure en aquesta crisi "ha de ser concebuda com un recurs i una eina útil justament per sortir-ne, i no com una molèstia o un destorb".

La convocatòria ha estat secundada per 19 entitats i col·lectius de lleure de la ciutat.