El Comitè Feminista de Manresa demana a l'Ajuntament que detecti els punts d'inseguretat a la ciutat

Coincidint amb el 25-N, Dia contra la violència masclista, també reclama més visualització dels recursos que s'ofereixen a la ciutat

Roda de premsa del Comitè Feminista de Manresa
Roda de premsa del Comitè Feminista de Manresa | CFM
Redacció
20 de novembre del 2020
Actualitzat a les 12:38h
El Comitè Feminista de Manresa demana millor il·luminació als carrers de la ciutat i campanyes de difusió i visibilització dels recursos existents per fer-los propers a totes les dones, lesbianes i trans de la ciutat i la comarca. Aquestes demandes les ha fet en una roda de premsa que varen convocar amb motiu del dia 25 de novembre, Dia contra la violència envers les dones.

El comitè també reclama que l'Ajuntament detecti els punts d'inseguretat a la ciutat i que hi apliqui mesures de correcció, major inversió en la prevenció de les violències de gènere, un servei d'urgències i emergències socials oferint atenció psicosocial permanent, implementar mesures concretes d’habitatge per dones, lesbianes i trans que han viscut situacions de violència de gènere i la posada en marxa d'un servei públic d'acompanyament a homes que han exercit violència de gènere.

El Comitè Feminista de Manresa ha volgut posar sobre la taula que durant el confinament moltes dones que estaven vivint situacions de violència de gènere van ser tancades amb els seus agressors, fet que per a moltes ha suposat un major risc a la vegada que menys accés a poder-ho denunciar. Totes les dades apunten a que la violència masclista ha augmentat durant aquest període. Només durant els mesos de confinament hi va haver 6 feminicidis en els Països Catalans. En el que portem d’any ja en són 20 (17 íntims oficials, 1 íntim no oficial i 2 no íntims), a més d’1 feminicidi infantil i 4 feminicidis familiars.