Audiència Provincial

Condemnen a dos anys de presó el perruquer de Manresa que va abusar sexualment d'un nen d'11 anys

No entrarà a presó i haurà d'indemnitzar la víctima amb 2.000 euros per danys morals

per Pere Fontanals , 20 de novembre de 2020 a les 09:26 |
La perruqueria, situada al carrer Sant Bartomeu, 1, de Manresa | GSV
La secció tercera de l'Audiència Provincial de Barcelona ha condemnat a dos anys de presó el perruquer del carrer Sant Bartomeu 1 de Manresa qui, segons la sentència, el mes d'octubre de 2016 va abusar sexualment d'un noi d'11 a qui el pare havia deixat a la perruqueria per tallar-se els cabells. També l'ha condemnat a indemnitzar la víctima amb 2.000 euros per danys morals. Com que no té antecedents, no anirà a presó.

Segons narra la sentència, un dia d'octubre de 2016, quan la víctima tenia només 11 anys, el seu pare la va deixar a la perruqueria perquè li tallessin els cabells mentre ell continuava fent compres. Allà, mentre li rentava el cap, el perruquer li va llançar aigua a sobre de forma expressa, li va fer treure els pantalons i els calçotets i el va eixugar amb la tovallola i amb la mà va tocar-li els genitals.


En un principi el nen no va dir res a casa, però un mes després, quan el seu pare el va voler tornar a portar al perruquer, l'infant es va negar a anar-hi i va explicar-li parcialment què havia passat.

Davant d'aquests fets, el pare va portar el nen a la pedagoga que coordina la unitat de reforç escolar del programa Invulnerables i aquesta el va derivar a professionals de l'UFAM i de l'EATP, que després d'una anàlisi pericial van determinar la versemblança del testimoni del menor.

 

Participació