El comitè d'empresa del diari Regió7 critica els darrers acomiadaments

Les mesures han afectat tres treballadors en les últimes setmanes

Redacció
19 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:14h
Seu manresana de Regió7 (arxiu).
Seu manresana de Regió7 (arxiu). | GSV
El comitè d'empresa del diari Regió7 ha rebutjat, en un comunicat, "el degoteig d'acomiadaments que s'estan produint a la plantilla en els darrers mesos", i que han afectat tres persones en les últimes setmanes, entre les quals la periodista Dolors Clotet, una veterana de la delegació de Berga del diari, i periodista referent a la comarca del Berguedà.  

Segons han afirmat, "creiem que aquestes mesures van en detriment de les rutines de treball i de la qualitat del producte".

El comitè ha argumentat que "som conscients de la situació econòmica actual i de la incertesa provocada per la pandèmia de la Covid-19, que ha afectat de ple el sector de la premsa, amb una reducció notable dels ingressos publicitaris, les subscripcions i la venda d'exemplars". Però han expressat que "la gota que ha fet vessar el vas ha estat l'acomiadament d'aquesta setmana", que se suma "a la desaparició del Berguedà Setmanal, un producte que no surt publicat des del març" per la pandèmia. "Pensem que prescindir d'una professional amb gairebé trenta anys d'experiència al Berguedà és allunyar-se de la filosofia d'un diari que té la proximitat com a raó de ser", han defensat.

El darrer acomiadament s'afegeix a altres dos que hi ha hagut el darrer mes a la seu del diari de Manresa per motius econòmics i productius, segons fonts de l'empresa. Els treballadors han recordat que ja van afrontar "un ERTO de mitja jornada d’abril a juliol", i han lamentat que han patit "salaris retallats, antiguitats congelades, contractes precaris, baixes no substituïdes, prejubilacions, reorganitzacions internes, la pràctica desaparició del departament de correcció i una manca generalitzada de recursos". 

Davant de tot plegat, "hem fet l’esforç per tirar endavant el projecte" i lamenten "les últimes decisions", segons han recollit al document. Reclamen "unes condicions de treball dignes" per exercir la professió amb el rigor que requereix".