«Aturi's, malfactor!» porta a les llibreries les anècdotes simpàtiques d'un mosso de Manresa

L'agent Pep Fuster, amb il·lustracions de Valentí Gubianas, trasllada el lector a la quotidianitat policial de manera fresca i molt digerible

Pep Fuster amb el seu llibre «Aturi's, malfactor!»
Pep Fuster amb el seu llibre «Aturi's, malfactor!» | Pere Fontanals
18 de novembre del 2020
Actualitzat el 19 de novembre a les 16:31h
"Dintre d'aquella llodriguera de quatre rodes, hi havia la malaurada silueta femenina, de melena negra, vestit llarg vermellós, extremitats immòbils i mirada perduda". Encara que aquesta frase extreta d'una de les històries que el mosso Pep Fuster (Sant Feliu Sasserra, 1974) explica al llibre pugui semblar indicar el contrari, Aturi's, malfactor! trasllada el lector a "tot un seguit d'anècdotes, malentesos i situacions còmiques" que l'autor ha recollit en l'exercici de la seva activitat policial.

"El llibre consta, principalment, de dues parts", explica Fuster a NacióManresa, "una primera de l'època en què una de les meves funcions era anar a fer xerrades a les escoles", "els meus pares tenen unes manilles com les seves a l'habitació, però són peludes i roses", li deia un alumne, "i una segona que recull experiències fent d'agent de proximitat, la majoria meves, però en alguns casos de companys o, fins i tot, d'agents de la policia local".

Aturi's, malfactor! (Edicions Parcir) recull, de manera fresca i molt digerible, tot el seguit d'anècdotes que l'agent Pep Fuster ha recollit en la seva trajectòria a la comissaria de Manresa. "Les anava anotant, les redactava literàriament i les adreçava a coneguts, companys o no", explica, "tothom em convidava a continuar amb l'escriptura fins que en vaig tenir un gruix". Llavors, "gairebé de casualitat", una coneguda "comuna meva amb l'editor de la Parcir li va adreçar escrits i me'l va presentar".

I a partir d'aquí es va començar a cosir i editar el llibre, no sense que abans demanés una col·laboració molt ambiciosa a l'il·lustrador Valentí Gubianas "que va acceptar l'encàrrec", i intercalés consells de lleis i seguretat "que a vegades donem per sabuts, però estan mal apresos".

Aturi's, malfactor! ens porta la cara amable de la feina de policia i les situacions còmiques i a vegades estrambòtiques amb les que els agents es troben, tot plegat amb una escriptura laboriosament senzilla, apta per a totes les edats, que pot llegir-se de principi a fi com un llibre convencional, però que també dona l'opció de la lectura saltejada, ja que els capítols més llargs tenen, com a molt, 5 o 6 pàgines.

L'autor ja té programades diverses presentacions del llibre a Manresa i Castellbell i el Vilar de cara al mes de desembre. El llibre es pot trobar a la llibreria Parcir de Manresa i, per ara, a altres llibreries de la comarca.