La velocitat de propagació a Manresa ciutat se situa per sota de l'1 per primer cop des de l'estiu

El risc de rebrot baixa gairebé 70 punts en les últimes 24 hores a la capital del Bages

Gent amb mascareta a Manresa
Gent amb mascareta a Manresa | Adrià Costa
17 de novembre del 2020
Actualitzat a les 11:27h
Els índexs per seguir l'evolució dels contagis per coronavirus a Manresa ciutat continuen seguint la tendència general de baixada després que els cribratges massius que es van dur a terme a sis barris de la ciutat fessin que durant 10 dies aquesta tònica fos de pujada, al contrari que passava a gairebé tot el país.

Així, l'últim indicador sobre la velocitat de contagi a la capital del Bages s'ha situat per primera vegada des de l'estiu en un índex inferior a l'1, la xifra que marca la diferència entre creixement i decreixement del nombre intersetmanal de contagis. Aquest dimarts l'Rt de Manresa es troba en 0,96.

El mateix passa amb l'evolució del risc de rebrot a la ciutat que en les últimes 24 hores ha baixat gairebé 70 punts fins a situar-se en els 580 punts, lluny encara de la mitjana catalana, que està en 405 punts, però significativament més baix que el que marcava a inicis de mes, amb 892.

Al total del Bages, el risc de rebrot se situa en els 475 punts i la velocitat de propagació, en un Rt de 0,93. En canvi, al Moianès, els índexs han patit un creixement sobtat després de dies baixant. El seu risc de rebrot puja fins als 690 punts i la velocitat de propagació, fins a 1,61.