El sense-sostre que dormia a la llera del Cardener, tindrà sostre, cuina i bany, i oportunitats

La ciutadania s'ha abocat durant el cap de setmana per fer-li suport i a partir d'aquest dilluns l'acollirà la Fundació del Convent de Santa Clara

L'Eme, a la seva nova habitació
L'Eme, a la seva nova habitació | Arxiu particular
16 de novembre del 2020
Actualitzat el 17 de novembre a les 23:35h
L'Eme, el fuster sense sostre de 33 anys que ha dormit les darreres nits en una zona boscosa de Manresa, vora el Cardener, tindrà habitació per a ell sol i espais comunitaris com cuina i banys al seu servei a partir d'aquest dilluns. Després d'un cap de setmana intens, finalment la Fundació del Convent de Santa Clara l'ha entrevistat i li ha ofert l'espai en un dels habitatges que gestiona, Can Serra, una casa on conviurà amb altres usuaris.

Des que divendres al vespre va sortir publicat a NacióManresa l'article sobre la situació que vivia l'Eme per evitar ser trobat per la policia després del toc de queda, els missatges i trucades al diari han estat constants de veïns i veïnes de la ciutat amb missatges de suport i d'ajuda efectiva. Des de menjar preparat -s'alimentava a base de llaunes de tonyina i pa- fins a poder dormir sota cobert, encara que fos en un garatge.

De fet, després de la publicació de la notícia, l'Eme ja no va tornar a fer nit al riu, però dormia sota sostres molt provisionals, sense matalàs i amb poca calefacció. L'associació Al Noor va continuar buscant alternatives entre els moviments de xarxa de la ciutat sense trobar llocs estables d'urgència on es pogués instal·lar. Van trobar llocs, però per a més endavant. L'administració, ni l'Ajuntament ni cap dels seus serveis no van fer cap gestió pública al respecte ni va mantenir contacte amb l'Eme ni el seu entorn. Tenien previst tractar el tema aquest dilluns al matí.

Finalment, Sor Lucía Caram, de la Fundació del Convent de Santa Clara, va oferir la possibilitat que, a partir de dilluns, anés a viure en una habitació de Can Serra, una casa amb la que haurà compartir sostre amb altres persones, però que el dotarà d'autonomia per poder arribar a l'autonomia que ell desitja. "Jo només vull treballar i no dependre de ningú", deia.

Aquest dilluns al matí l'Eme ha estat entrevistat per voluntaris de la fundació que l'acompanyaran a on serà la seva residència els propers mesos. Tindrà a la seva disposició, també, menjar, formació i acompanyament en la gestió del seu dia a dia, si ell vol.

La mobilització de l'associació Al Noor i la consciència dels veïns de Manresa, però, també han possibilitat que Eme s'estalviés tres nits de dormir abraçat pel fred i la soledat i la gana a la vora del Cardener.