El papa anima Sor Lucía a «buscar raons» pels pobres en una carta manuscrita

Francesc ha adreçat una carta personal a la monja contemplativa aquesta setmana

So Lucía Caram en una imatge d'arxiu
So Lucía Caram en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Redacció
15 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:15h
La monja contemplativa manresana Sor Lucía Caram ha rebut aquesta setmana una carta manuscrita i personal del papa Francesc en que l'insta a "no deixar d'orar" però també l'anima a "buscar raons (armar lío)" en favor dels pobres. El papa ha escrit a Caram després que la monja decidís no anar a una visita que tenia amb ell al Vaticà arran de la pandèmia.

La carta del papa Francesc té contingut de tipus personal, però pel què la monja ha explicat a NacióManresa, comença amb un "Estimada germana" i continua agraint-li la feina que fa amb els pobres: "Gràcies pel què fa: Els pobres són el centre. Aquest era el missatge de Jesús i és el resum de tot l'Antic Testament".

Més endavant, segueix: "Li demano un favor. No deixi d'orar, allà també amb l'oració, animeu-vos a buscar raons com va saber fer-ho Abraham defensant Sodoma i com ho va fer Moisès intercedint pel seu poble. Intercessió i oració".

La carta finalitza amb un "Y si us plau, no s'oblidi per resar per mi. Jo ho faig per vostè. Que Jesús la beneeixi i la Verge Santa la cuidi. Fraternalment, Francesc".

Tant la carta com el sobre han estat escrits a mà pel papa Francesc i portaven adjuntes dues targetes amb un nen amb el seu germà mort a l'esquena a la porta d'un crematori en un camp de concentració i d'una dona en un cap de refugiats.