El Bages baixa a una velocitat de contagi del coronavirus de creixement zero

Després de creixements des de primers d'octubre, la comarca s'ha situat amb una Rt justa d'1

Imatge d'arxiu del carrer del Born, aquest estiu
Imatge d'arxiu del carrer del Born, aquest estiu | Pere Fontanals
12 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:32h
Des del 4 d'octubre que el Bages no experimentava un creixement en la propagació del coronavirus per sota d'1, el valor fronterer que marca el creixement o decreixement del número intersetmanal de contagis. Aquest dijous, l'índex ofert per Salud per a la comarca s'ha situat en 1 exacte, tot plegat després que en l'anterior setmana es portessin a terme quatre dies de cribratge massiu de Manresa. Aquest mateix índex a la capital del Bages se situa en l'1,03, marcant un lleuger creixement.

Pel que fa al risc de rebrot encara es troba molt alt tant al Bages com a Manresa ciutat, tot i que a la comarca ja s'ha situat per sota de la mitjana catalana (595). El Bages té un risc de rebrot de 566 punts i Manresa, d'encara 698.

El percentatge de positius a Manresa i al Bages sobre les proves fetes, ha disminuït fins al 5,35% i el 6,71%, respectivament a causa del cribratge que es va fer a sis barris de la capital comarcal. Aquest mateix índex, al total de Catalunya puja fins al 10,56%.

Des de l'1 de març, Salut té registrades 191 defuncions de pacients amb coronavirus a Manresa, i 569 al total del Bages. En aquestes xifres hi falten les defuncions registrades els últims tres dies. El Bages porta des de l'inici de la pandèmia, un total acumulat de 6.564 positius de Covid-19.

El Moianès segueix en bona dinàmica

El Moianès, per la seva part, confirma la baixada intensa de tots els seus índexs, amb una velocitat de propagació de 0,65, i un risc de rebrot de 379 punts, havia superat l'Rt de 4 i un risc de més de 2.500 punts a finals d'octubre.