Els Mossos detenen un home que havia fugit d'una presó de Dinamarca i s'havia instal·lat a Manresa

Es va instal·lar en una antiga casa de colònies a les rodalies de la ciutat on, juntament amb tres homes, gestionava una plantació de marihuana amb 350 plantes

Un agent a la plantació de marihuana que li han trobat al fugitiu i a tres homes més
Un agent a la plantació de marihuana que li han trobat al fugitiu i a tres homes més | Mossos
Redacció
12 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:09h
Agents dels Mossos d'Esquadra de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Manresa, juntament amb el Grup de Recerca Activa de Fugitius (GRAF) el 3 de novembre van desmantellar una plantació interior de marihuana i van detenir a una persona reclamada per les autoritats daneses, que havia fugit de la presó d'aquell país aprofitant-se d'un permís de sortida del centre penitenciari on complia condemna per un delicte contra la salut pública.

A principis del mes d'agost els investigadors del GRAF van rebre una alerta sobre el parador d'una persona que tenia vigent una ordre internacional de recerca. Segons la informació disponible l'escapolit podia estar residint en una casa aïllada de la població de Castellví de Rosanes (Baix Llobregat). Aleshores els agents van iniciar una investigació amb l'objectiu de localitzar-lo.

En el decurs de les indagacions l'investigat va tenir coneixement que les autoritats daneses havien reclamat la seva detenció. Per aquest motiu va fugir precipitadament de la casa de Castellví de Rosanes per establir-se en una altra localitat i així eludir l'acció policial.

Durant els mesos següents els investigadors van intensificar la recerca fins que el van poder ubicar a la comarca del Bages. A partir d'aquell moment es va formar un equip conjunt de treball amb agents de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Manresa. Fruit de la cooperació es va localitzar l'investigat en una masia aïllada a les rodalies de la localitat, una antiga casa de colònies.

Durant les vigilàncies a l'immoble els investigadors van poder observar moviments d'entrada i sortida de diverses persones, a banda de comprovar que la finca la custodiaven cinc gossos de raça potencialment perillosa. Tot això, afegit a l'observació de modificacions de l'aspecte exterior de la finca, van fer sospitar als agents que al seu interior s'hi podia estar cometent algun tipus d'activitat il·legal relacionada amb el cultiu de marihuana.

Per aquest motiu, sota la tutela del Jutjat d'Instrucció núm. 4 de Manresa, el dia 3 de novembre a primera hora del matí es va establir un dispositiu policial d'entrada i escorcoll a la finca. En el moment de fer-se efectiva l'entrada el fugitiu va saltar per una de les finestres del primer pis, on dormia, i va intentar fugir tot i que va ser interceptat i detingut de manera ràpida pels agents que participaven en el dispositiu.

Durant l'escorcoll els policies hi van localitzar una plantació interior de marihuana amb 350 plantes situada a les golfes de la casa a més d'eines destinades al cultiu i la distribució.

En el dispositiu policial es van detenir tres homes més que eren a l'interior de l'immoble, dos de nacionalitat sueca i un altre de nacionalitat anglesa.

Els detinguts van passar a disposició judicial el dia 5 de novembre i el jutge va decretar llibertat amb càrrecs per a tres dels detinguts mentre que per l'arrestat que tenia l'odre de cerca emesa per les autoritats daneses el jutge va decretar l'ingrés a presó en virtut de l'ordre europea internacional de detenció i entrega emesa per les autoritats daneses.