La bagenca Farell Editors edita el primer llibre sobre l'origen del Tió i la seva tradició

També ha tret a la venda un llibre sobre les espècies, un sobre plantes medicinals i un sobre l'elaboració de la ratafia

Redacció
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 15:48h
Els quatre llibres editats recentment per Farell
Els quatre llibres editats recentment per Farell | Farell
L'editorial de Sant Vicenç de Castellet, Farell Edicions, ha editat el primer llibre que recull en profunditat els orígens i la tradició de fer picar el Tió per les festes nadalenques. El Tió de Nadal. Orígens i tradició del mestre, gestor cultural, antropòleg i museòleg Pep Fornés i Garcia ja es pot trobar a les principals llibreries del país o al web de l'editorial.

El llibre descobreix el orígens immemorials i ancestrals pagans (des del culte als arbres i a la natura, al foc i als avantpassats). I la seva vinculació amb el solstici d’hivern. Vol fer memòria del que ha representat per moltes llars, pobles i comarques de Catalunya. I en recull molts testimonis orals i les seves vivències plenes d’anècdotes i d’il·lusió.

Espècies, plantes medicinals i ratafia

Amb el llibre sobre el Tió, Farell Edicions ha editat tres llibres més: Les espècies. Cuina de les sensacions de David Solé i Torné, Plantes medicinals de Catalunya d'Ugo D’Ambrosio, Teresa Garnatje, Airy Gras, Montse Parada i Joan Vallès, i Els secrets de la ratafia. Ingredients, elaboració i ratafies, de Pep Escudero Rivas.