Les PAH demanen als ajuntaments que multin els grans tenidors que no ofereixen lloguer social

Quantifiquen que a Manresa hi ha 1.800 habitatges que podrien ser habilitats amb l'aplicació de la Llei 24/2015

Concentració de la PAHC a Manresa
Concentració de la PAHC a Manresa | Pere Fontanals
11 de novembre del 2020
Actualitzat a les 21:33h
Les Plataformes d'Afectats per la Hipoteca de tot Catalunya s'han concentrat aquest dimecres davant dels ajuntaments per exigir que "exprimeixi" la Llei 24/2015 als grans tenidors que incompleixen l'obligació d'oferir lloguer social. La PAHC Bages quantifica en 1.800 els habitatges que podrien ser habilitats a Manresa amb l'aplicació de la Llei 24/2015. Al Bages hi ha hagut concentracions a Manresa, Sant Fruitós i Navarcles. A Sant Fruitós, l'alcaldessa Àdria Mazcuñan, i la regidora d'Atenció a les persones, han baixat i han emplaçat als membres de l'entitat al treball conjunt per tal de garantir el dret a l'habitatge a tots els santfruitosencs, i així en breu se’ls convocarà a una trobada per emprendre accions al respecte. 

A la plaça Major de Manresa, una quarantena d'activistes s'han concentrat amb rètols amb la llegenda "Desnonament sense lloguer social? Multa". Els activistes reclamen que se sancionin tots aquells grans tenidors que no facin l'oferta de lloguer social a les famílies i persones afectades per impagaments, execució hipotecària, renovacions de contractes de lloguer o ocupació en precari. 

També demanen garantir reallotjaments dignes per a totes aquelles persones i famílies que han patit un desnonament, i que s'iniciïn els procediments contradictoris per a la cessió obligatòria de pisos buits propietat de grans tenidors, això com que facin un cens exhaustiu de pisos buits de grans tenidors del municipi.
 

Activistes de la PAH davant l'Ajuntament de Sant Fruitós. Foto: PAHSFB


També reclamen a l'Ajuntament que identifiqui clarament totes les necessitats d'habitatge del municipi i que la Mesa d'emergència redueixi immediatament les esperes oferint un habitatge alternatiu abans del desnonament.
 

Concentració de la PAH a Navarcles. Foto: PAHSFB


La PAHC també reclama a l'Ajuntament que faciliti l'empadronament al municipi de totes les persones que hi viuen, sigui quina sigui la seva situació de tinença regular o no de l'habitatge, que sancioni els talls il·legals de subministraments bàsics i que faciliti comptadors “solidaris” dels subministraments a aquelles persones i famílies vulnerables que tenen dificultats per accedir-hi.

Finalment, demanen que les oficines locals d'habitatge siguin un espai de referència proper on les persones trobin assessorament de qualitat i suport en la tramitació de gestions de tots els aspectes relacionats amb l'habitatge (accés, prevenció de la pèrdua, gestió del parc d'habitatge, ajuts…)