Dona

La manresana Meritxell Bautista rep el premi internacional IWEC

La presidenta de FibracatTV i cofundadora de Fibracat ha estat reconeguda per aquesta xarxa mundial de dones empresàries creada l'any 2007

per Redacció , 10 de novembre de 2020 a les 12:49 |
Meritxell Bautista, amb el reconeixement | Fibracat
La manresana Meritxell Bautista, presidenta de FibracatTV i cofundadora de Fibracat, ha rebut el premi internacional IWEC 2020 en el marc de la 13a conferència anual, que enguany se celebra de manera virtual, durant els dies 9 i 10 de novembre. IWEC (International Women's Entrepreneurial Challenge) és una xarxa mundial de dones empresàries creada l'any 2007 a iniciativa de la Cambra de Comerç de Barcelona amb la col·laboració de la Cambra de Comerç de Manhattan i la FICCI/FLO (Confederació de Cambres de Comerç i Indústria de l'Índia) i amb el suport de la Cambra de Comerç de Ciutat del Cap a Àfrica del Sud. Aquest projecte compta des dels seus inicis amb el suport acadèmic de l'IESE Business School i el patrocini de CaixaBank.

Les entitats i organitzacions que formen part d'IWEC proposen candidates que representin els seus països i, a aquesta edició, la guardonada per part de la Cambra de Barcelona ha estat Meritxell Bautista, per la seva tasca pionera de donar visibilitat a les dones TIC en el sector de les telecomunicacions i per l'empoderament en llocs de responsabilitat. Meritxell Bautista és una de les tres representants espanyoles dels premis internacionals IWEC Awards 2020. L'edició dels premis d'enguany ha reconegut la trajectòria de 40 empresàries procedents a 16 països. Les empreses que dirigeixen aquestes dones registren una facturació global superior als 2.000 milions de dòlars i ocupen a més de 10.000 persones.


Els premis IWEC reconeixen i donen suport a dones empresàries de tot el món, per a què representin una part important i decisiva en el desenvolupament de l'economia global del segle XXI.

Per a la cofundadora de Fibracat i presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, "és un honor" rebre el premi internacional IWEC 2020 i un orgull representar a la Cambra de Comerç de Barcelona a nivell internacional. Meritxell Bautista veu en aquest guardó "una oportunitat per conèixer i establir contactes amb altres dones emprenedores de tot el món i aprendre de les seves experiències, reptes i èxits". Ha afegit que "IWEC em dona l'oportunitat de d'abanderar l'empoderament de la dona i l'emprenedoria en l'àmbit internacional i la vull aprofitar".


L'entrega d'aquests prestigiosos guardons ha arribat a la tretzena edició. Al llarg d'aquests anys s'han celebrat edicions a Barcelona (2007), Nova York (2008), Nova Delhi (2009), Ciutat del Cap (2010), Nova York (2011), Barcelona (2012), Lima (2013), Estocolm (2014), Istanbul (2015), Brussel·les (2016), Seattle (2017) i Shanghai (2018) i enguany, en format virtual.

Meritxell Bautista també ha participat a la reunió anual internacional de l'IWEC, a través de la taula rodona principal Connectant les dones empresàries al món: creixement sostenible a la nova dècada, conjuntament amb Yang Lan, presidenta de Sun Media Group, Andrea Boza, MBA i MPP a la Universitat de Harvard i Inés Juste, presidenta del Grupo Juste i guardonada de l'IWEC a l'edició anterior. Meritxell Bautista assegura que "ha estat un honor formar part activa de l'IWEC al costat de dones emprenedores exitoses i conèixer i compartir experiències i projectes".

IWEC és una organització internacional d'empoderament econòmic amb seu a Nova York exclusivament per a dones propietàries de negocis, formada l'any 2007 amb l'ajuda del Departament d'Estat d'EE. UU. La missió d'IWEC és desenvolupar una xarxa comercial global per a dones emprenedores exitoses, ajudant-les a obtenir i ampliar l'accés als mercats internacionals a través d'una plataforma per intercanviar coneixements, experiències i connexions, i promoure el diàleg entre dones emprenedores i líders empresarials en tot el món. L'ecosistema d'IWEC està compost per més de 43 organitzacions i 384 guardonades, que representen a empreses propietat de dones de tot el món amb uns ingressos que superen els 35.000 milions de dòlars l'any i que ocupen a més de 268.516 persones.

 

Participació