Música

La Coral Cardonina programa un concert a la carta

Ha fet una crida a la població per participar en la confecció del programa del seu Tradicional Concert

per Redacció, 10 de novembre de 2020 a les 07:57 |
La Coral Cardonina a l'hospital Sant Jaume | CC
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de novembre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El passat cap de setmana, la Coral Cardonina va fer una crida a la població per participar en la confecció del programa del seu Tradicional Concert, que enguany tindrà unes característiques molt diferents de les d'anteriors edicions. 

Donada la suspensió dels assajos per les restriccions epidemiològiques, l'entitat cardonina ha descartat celebrar la seva actuació anual en viu de desembre - el Tradicional Concert, rebatejat com a Memorial Josep M. Casafont, que enguany sumaria la seva 60ª edició -, i proposar a la ciutadania un concert a la carta, nodrint-se dels enregistraments audiovisuals que els darrers anys ha digitalitzat. Una iniciativa per a la qual s'ha confeccionat un formulari on s'hi recullen 100 cançons, d'entre les més representatives del repertori del cort cardoní, agrupades en diferents blocs temàtics, per tal que la població pugui seleccionar aquelles que més els hi agradin. 


L'entitat ha fet una crida per tal que aquesta tria sigui el màxim de participativa, mitjançant la difusió de l'enllaç del formulari per les xarxes socials i els canals de l'entitat. L'enllaç és aquest i el límit del termini per participar-hi el 29 de novembre. Passada aquesta data, es recolliran les 15 cançons més votades i es farà un muntatge audiovisual, a càrrec del Cinema Amateur Cardoní, a partir dels enregistraments històrics de la formació cardonina on s'interpreten aquestes peces. Si l'estat d'alarma ho permet, es preveu fer-ne una projecció oberta al públic a Cardona, prèvia a la seva emissió pel canal de televisió local i les xarxes socials a partir de la segona quinzena de desembre. 

D'ençà de l'inici de la proclamació de la pandèmia del Covid-19, la Coral Cardonina ha estat una de les entitats musicals més actives del Bages. Poc després de la proclamació de l'estat d'alarma el passat mes de març, editar i difondre per les xarxes socials diferents actuacions realitzades els darrers anys sota l'epígraf “Que la música ens acompanyi”, per tal de contribuir a amenitzar el confinament de la ciutadania. Així mateix, durant la Setmana Santa, fidels a la tradició de la seva cita anual amb la música sacra, va programar un cicle de concerts online diaris, de Dilluns Sant a Dissabte de Glòria . Ambdues iniciatives van sumar prop de 40 hores de programació musical i van ser visualitzades per més de 5.000 usuaris. A partir del 30 de maig i fins a primers d'agost, una representació de cantaires cardonins va solemnitzar setmanalment els oficis religiosos dedicats a les víctimes del Covid-19 del municipi. Les darrera actuació del cor va tenir lloc per la festivitat dels Sants Màrtirs de Cardona, el passat 18 d'octubre.  

 

Participació