El microbacteri manresensis de Pere-Joan Cardona també tindrà aplicació contra el coronavirus

Mentre no hi hagi vacuna específica pot reduir la infecció en un 30 o un 40% i fins i tot complementar-ne l'eficàcia

Pere-Joan Cardona
Pere-Joan Cardona | Adrià Costa
Redacció
07 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:21h
Després que la companyia Ruti Immune rebés l'aprovació de l'Administració Nacional de Medicaments, Aliments i Tecnologia Mèdica (ANMAT) d'Argentina per realitzar el primer assaig clínic internacional contra el coronavirus amb la vacuna espanyola Ruti, creada fa vint anys pel manresà Pere-Joan Cardona per combatre la tuberculosi, el microbacteri manresensis, aïllat pel científic manresà fa 6 anys, també té una aplicació pràctica contra el coronavirus.

Segons ha explicat Cardona en l'entrevista a Pep Martí que aquest dissabte publica NacióManresa, "l'altre projecte que estem treballant és un suplement alimentari, el microbacteri manresensis, que també té una aplicació pràctica contra el coronavirus". La manresensis és una microbactèria ambiental que es troba a l'aigua de l'aixeta i que va ser aïllada per l'equip del científic manresà. Es pren per via oral "i hauria de tenir efecte" contra el coronavirus.

"Mentre no disposem d'una vacuna específica", ha explicat Cardona, "aquestes estratègies podrien reduir la infecció en un 30 o un 40%, poden ser una bona eina. I fins i tot pot servir per complementar l'eficàcia de la vacuna específica".