Sant Joan de Déu ja ha anul·lat el 6% de les operacions per l'augment de pacients amb la Covid-19

Les desprogramacions seran progressives en funció de l'evolució de la pandèmia

Hospital Sant Joan de Déu de Manresa
Hospital Sant Joan de Déu de Manresa | Pere Fontanals
Redacció
04 de novembre del 2020
Actualitzat a les 19:27h
L'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa ha començat a ajornar les intervencions quirúrgiques menys urgents a causa de l'increment d'hospitalitzacions per Covid-19. A la capital del Bages, la setmana passada es va anul·lar el 0,4% de l'activitat ambulatòria i el 6% de l'activitat quirúrgica programada.

La Fundació Althaia va activar la setmana passada la fase 2 del Pla de contingència per l'augment de persones afectades per la Covid-19 ingressades a hospitalització i a l'àrea de crítics de l'Hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Per tal d'alliberar professionals mèdics i d'infermeria perquè puguin donar resposta a l'increment de pacients Covid, han començat a desprogramar alguna activitat quirúrgica i ambulatòria no preferent. La setmana passada es va anul·lar el 0,4% de l'activitat ambulatòria i el 6% de l'activitat quirúrgica programada.

Des d'Althaia expliquen que estan intentant que la desprogramació sigui rotatòria en les diferents especialitats per tal de disminuir l'impacte que pugui tenir en l'assistència als pacients no Covid, a banda de preservar sempre l'activitat preferent o urgent.

La fase 2 del Pla de contingència ha suposat la creació d'equips multidisciplinaris de professionals d'especialitats diferents que donen suport a planta a l'equip de Medicina interna de forma rotatòria. També s'han previst reforços a l'àrea de crítics amb professionals d'anestesiologia i pneumologia.