L'institut de Moià serà pioner en rebre noves eines per combatre l'assetjament a les aules

Centre i AMPA diuen que volem arribar "fins al final" amb els casos denunciats a les xarxes per part d'alumnes i exalumnes

Institut del Moianès
Institut del Moianès | GSV
Redacció
03 de novembre del 2020
Actualitzat a les 17:03h
L'institut Moianès, a Moià, serà el primer centre de la Catalunya Central en rebre noves eines per combatre l'assetjament a les aules. A través d'un comunicat conjunt, entre centre i AMPA, anuncien que, a partir del gener, es començaran a aplicar els nous protocols del Pla Centres Lliures de Violència del Departament d'Educació. També es faran xerrades i tallers destinats a professors, alumnes i famílies. Institut i AMPA, afegeixen en text, volen arribar "fins al final" amb els casos d'assetjament denunciats a les xarxes socials per part d'alumnes i exalumnes.

A través d'un comunicat expliquen que des que es va crear el perfil a les xarxes socials per denunciar l'assetjament sexual d'un professor del centre, han fet diverses tutories amb els alumnes. També es va crear un Espai d'Escolta i Acompanyament perquè els alumnes poguessin dir la seva. Pel que fa al professorat, van participar en una xerrada amb una psicòloga especialitzada en prevenció d'abusos sexuals. A banda, amb els Serveis Territorials d'Educació, l'Ajuntament i l'AMPA s'ha creat una comissió de seguiment, que es reunirà periòdicament.

Ara, amb la inclusió al Pla Centres Lliures de Violència, que pretén combatre qualsevol tipus de violència, el centre tindrà accés a nous recursos entre els quals hi ha la formació de professionals i xerrades adreçades al claustre, alumnes i famílies.

Arxivat a