Els treballadors de Grup Soler traslladen la seva indignació laboral a Manresa

Atribueixen la crisi de les empreses a "la mala gestió de la direcció" i la desvinculen de la pandèmia i del cas 3%

Treballadors del Grup Soler a la plaça Major de Manresa, on ha acabat la manifestació
Treballadors del Grup Soler a la plaça Major de Manresa, on ha acabat la manifestació | Pere Fontanals
03 de novembre del 2020
Actualitzat a la 13:33h
Els treballadors de l'empresa sallentina Grup Soler s'han manifestat aquest dimarts al centre de Manresa fins a la plaça Major en el dia de vaga que han convocat per exigir a la direcció que els pagui les nòmines que els deu i defensar els 350 llocs de feina de la companyia.

Alguns dels treballadors acumulen quatre mesos de nòmines impagades en una situació de retard en els pagaments que fa dos anys que dura. Tot i que el Grup Soler està essent investigada per participar en el cas del 3% de pagament a fundacions relacionades amb Convergència, els treballadors es asseguren que la situació en la que es troben es deu a "la mala gestió de la direcció". Els treballadors també desvinculen la crisi de l'empresa de la pandèmia.

Com avançava NacióManresa el 19 d'octubre, Grup Soler ha començat el desballestament de les quatre filials de què està composada. La direcció ja ha sol·licitat l'entrada a concurs de creditors de l'empresa Bages Inser, 1953 Grup Soler Constructora, ha abandonat totes les obres que tenia començades, Electromecànica Soler, una de les empreses referencials del grup, té, a dia d'avui, tots els seus treballadors en ERTO, i molts dels treballadors de Soler Global Service porten endarreriments en les nòmines des de juny.

La situació, des de llavors, encara ha anat a pitjor. "Ahir, per sorpresa, ens assabentem que les quatre empreses es troben en concurs de creditors", ha explicat a l'ACN el president del comitè de Soler Global Service per CCOO, Eugenio Negrete, tot recalcant que veuen el futur "molt negre". "Els advocats estan intentant salvar la fortuna de la direcció, però no els importen els treballadors", ha lamentat.

La manifestació dels treballadors ha marxat des de la carretera de Vic de Manresa fins a la plaça Major, on l'alcalde de la ciutat, Marc Aloy, i la regidora d'Ocupació, Cristina Cruz, els han rebut per interessar-se per la seva situació. Abans, el president del comitè de Soler Global Service per CCOO, Eugenio Negrete, ha llegit un manifest a peu de plaça en que ha anunciat mobilitzacions fins que l'empresa no pagui els endarreriments, deixi d'acomiadar treballadors i proposi un pla d'ocupació per a tots els treballadors.