L'Oficina del Consumidor manté els controls als comerços durant les rebaixes

L'oficina recorda que els comerços han de mantenir les mateixes condicions de venda vigents durant tot l'any en l'època de rebaixes

Redacció
15 de gener del 2010
L'Oficina del Consumidor que gestiona el Consell Comarcal del Bages porta a terme controls als establiments comercials de la comarca durant l'actual període de les rebaixes d'hivern. Unes inspeccions que es faran al llarg de les properes setmanes amb la voluntat d'establir un diàleg fluid amb els propietaris dels comerços de proximitat en aquells casos on es detectin irregularitats. Els controls són aleatoris i es fan amb l'aval de l'Agència Catalana de Consum.

L'oficina recorda que els comerços han de marcar de manera visible el preu rebaixat i el preu antic, subratlla que els productes rebaixats han d'haver estat exposats a la venda anteriorment i remarca que els descomptes anunciats que s'apliquen han d'estar calculats.

Terminis concrets
Des de l'oficina, es recorda que els establiments han de mantenir durant les rebaixes les mateixes condicions de venda que apliquen al llarg de tot l'any. És a dir, si durant la resta de mesos accepten el pagament amb targeta i permeten canvis en els productes han de continuar aplicant aquestes mesures durant les rebaixes d'hivern i d'estiu. Unes rebaixes que no són obligatòries, però si s'apliquen la llei especifica que han de durar un màxim de dos mesos i un mínim d'una setmana.

En aquells casos en què els usuaris detectin irregularitats, des de l'Oficina del Consumidor es recomana a aquestes persones que ho comentin als establiments i facin valer els seus drets. En cas de no solucionar el problema, es demana als usuaris que s'adrecin a l'oficina per tramitar la reclamació corresponent i si és necessari s'inicia la inspecció.