Un manresà amb greus cremades químiques aixeca sospites de terrorisme

Els Mossos ho descarten després que l'home hagi confessat que accidentalment va posar el peu en un lloc on hi havia l'agent químic mentre robava en una empresa

Intervenció del SEM al carrer Sobrerroca, on es trobava l'home ferit
Intervenció del SEM al carrer Sobrerroca, on es trobava l'home ferit | Cedida
01 de novembre del 2020
Actualitzat el 02 de novembre a la 13:30h
Els Mossos d'Esquadra estan investigant com un manresà va resultar ferit molt greu a les mans i una cama per cremades d'un producte químic corrossiu, que inicialment va semblar nitrat d'amoni, que és compatible a la fabricació d'explosius. Unes ferides que, en un primer moment, els van fer sospitar que se les hauria pogut fer manipulant materials per fabricar explosius.

Segons ha pogut saber NacióManresa, una unitat del SEM es va desplaçar divendres a la tarda al carrer Sobrerroca, 29, on hi havia una persona amb ferides molt greus a les mans i a la cama dreta per unes cremades de tipus químic.

Els mateixos sanitaris, sobre les 7 de la tarda, van avisar els Mossos d'Esquadra quan van comprovar que les cremades que presentava no eren de foc, i que eren compatibles amb un producte químic que és compatible amb la fabricació d'explosius. Els sanitaris van endur-se l'home a l'hospital, no sense abans haver-se de treure de sobre altres inquilins de l'immoble que insistien en acompanyar-lo. L'immoble està ocupat des de fa temps per una sèrie de persones conflictives segons han denunciat els veïns en repetides ocasions. De fet, també va patir un incendi el desembre de 2018.

Davant d'aquesta informació, l'endemà dissabte els Mossos van desplaçar al lloc agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana per fer custòdia de l'edifici a l'espera que la Unitat d'Informació decidís si s'hi feia o no l'entrada.

La policia catalana va investigar si l'home tenia vinculacions terroristes, i finalment va retirar la policia de la casa, després que l'home va explicar que s'ho va fer mentre robava en una empresa del Maresme i la policia ho confirmés.

L'home va confessar als agents que va entrar a robar en una empresa al Maresme i que, accidentalment, va posar el peu en un lloc on hi havia l'agent químic que és fortament corrosiu.