Acció Sindical del Bages convoca una concentració davant la delegació de Treball de Manresa

El proper 2 de novembre en l'acte de conciliació de dos dels seus afiliats amb les seves respectives empreses

Seu d'Acció a Manresa
Seu d'Acció a Manresa | GSV
Redacció
31 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 19:30h
Acció Sindical Bages ha convocat el proper 2 de novembre a les 9 del matí una concentració davant la delegació de Treball a la Catalunya Central al carrer Alfons XII de Manresa per donar suport a dos dels seus afiliats en les seves conciliacions amb les seves empreses respectives.

La primera d'aquestes conciliacions és la d'una afiliada que va ser acomiadada de Fundació Nou Camí, i que ha demandat a l'empresa per acomiadament improcedent. Des del sindicat declaren que "al llarg dels mesos en que es va mantenir la relació laboral, la nostra companya no va rebre cap pagament salarial, va treballar moltes més hores de les permeses segons la legislació laboral vigent i ha estat acomiada sense compensació". Unes condicions de treball que pel sindicat "són completament inacceptables, pròpies de l'esclavitud". L'empresa, afirma l'organització, "s'ha aprofitat fins extrems inconcebibles de la bona fe de la nostra companya".

La segona conciliació del matí, prevista per poca estona després, és la d'un treballador acomiadat el passat mes de setembre pel Grup Llobet mentre estava de baixa. El sindicalista va patir un accident que l'incapacitava temporalment i el mantenia a l'espera d'una intervenció quirúrgica. Malgrat aquest fet, va continuar treballant per "pressions de l'empresa", un fet que va provocar que la lesió s'agreugés. Finalment, va agafar la baixa i com a conseqüència, afirmen des del sindicat, va ser acomiadat. Aquest tipus d'acomiadaments, denuncia l'organització sindical, "suposen un abús de la patronal".

Des d'Acció Sindical Bages fan una crida a la mobilització. Asseguren que "és important donar suport a les treballadores i demostrar que no estan soles", així com "plantar cara col·lectivament a les vulneracions dels drets laborals".