Advocacia

El Grup d'Advocats Joves de Manresa celebrarà dijous el Dia de l'Advocacia Jove

Amb una jornada formativa sobre "El Dret d'Accés a l'Atestat en Dependències Policials"

per Redacció, 31 d'octubre de 2020 a les 16:17 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 31 d'octubre de 2020 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
Com cada any, el dia 31 d'octubre se celebra el Dia de l'Advocacia Jove, en reconeixement a la feina que realitzen els advocats i les advocades més novells, en defensa dels drets i interessos de la ciutadania, en la millora de l'exercici de la professió i de l'administració de Justícia, per tal de garantir una societat més justa. 

Per aquest motiu, el Grup d'Advocats Joves de Manresa vol reivindicar el paper de l'advocada i de l'advocat jove, "com a col·lectiu professional altament qualificat, amb noves idees i formes de fer les coses que ha de garantir la transformació i impuls de la justícia". El Grup d'Advocats Joves de Manresa reivindiquen que "cal dignificar la figura de l'advocat i de l'advocada jove, visualitzant i reconeixent l'alta qualitat del seu servei, tant en l'àmbit privat com al torn d'ofici, i establir mesures econòmiques, laborals i professionals que facilitin i promoguin la incorporació i manteniment al mercat laboral dels nous professionals de l'advocacia en igualtat de condicions respecte a la resta de d'advocats i advocades". 


Per tal de celebrar el Dia de l'Advocacia Jove, el proper dijous 4 de novembre d'1/4 de 8 a 2/4 de 9 del vespre, el GAJ Manresa, en col·laboració amb l'Il·lustre Col·legi d'Advocats de Manresa i de Joves Advocats de Catalunya, realitzarà una jornada formativa sobre El Dret d'Accés a l'Atestat en Dependències Policials.

Aquesta formació serà impartida per Rocío Pérez, exmagistrada del Jutjat d'Instrucció n. 3 de Manresa, per Ramon Menac, Fiscal de Manresa, i per Joaquin Griñó, cap de l'Oficina d'Atenció al Ciutadà ABP Bages. 


Els tres ponents parlaran de la informació essencial que té dret a rebre el detingut en el moment de la seva detenció, per tal de garantir l'exercici del dret a la tutela judicial efectiva i de determinar l'actuació de cadascun dels professionals que intervenen en aquest procés, tot generant un espai de debat i reflexió jurídica sobre la matèria. 

La jornada serà oberta a tothom i es podrà seguir per videoconferència, prèvia inscripció gratuïta i oberta a tothom, enviant un correu electrònic a grupadvocatsjoves@icam.net.

 

Participació