Inclusió social

Deu joves tutelats i extutelats donaran suport als serveis de menjador i transport escolar del Bages

El programa Treball i Formació al Bages fa possible un projecte inèdit al territori que pretén afavorir la inclusió social real dels joves

per Redacció , 30 d'octubre de 2020 a les 13:04 |
Sessió inicial del programa amb els joves participants | CCBages
El Programa Treball i Formació al Bages arriba amb novetats aquest any. El projecte incorpora per primera vegada deu joves tutelats i extutelats que donaran suport als serveis de menjador i transport escolar que gestiona el Consell Comarcal del Bages al territori. La coordinació de les àrees d'Inclusió i Educació del Consell Comarcal del Bages ha fet possible una iniciativa inèdita al territori que pretén afavorir la inclusió social real dels joves a partir dels següents elements: l'emancipació real, el permís de treball i, finalment, l'habitatge autònom.

Contracte d'un any


El contracte laboral tindrà una durada d'un any i els deu joves incorporats donaran suport als monitors i monitores de menjador i transport escolar arreu de la comarca. El projecte també preveu una acció formativa que inclou un certificat de professionalitat de dinamització de lleure entre d'altres formacions: noves masculinitats, competències transversals, etc.  La iniciativa és un nou pas endavant en el marc de tota la feina feta des de l'àrea d'Acollida del Consell Comarcal del Bages que treballa per afavorir la inclusió dels joves migrats sols al territori. El treball també ha comptat amb la col·laboració de les dinamitzadores cíviques i amb la referent d'ocupació juvenil al territori durant els darrer any.

Presentació


El projecte ha estat presentat aquesta setmana en el marc d'una reunió telemàtica amb la participació del conseller Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homranni, i aquest divendres es fa un acte de presentació a la pròpia seu del Consell Comarcal del Bages.

 

Participació