El ple de Sant Joan reclama al Govern més pressupost i ajudes per a la restauració i centres d'estètica

La proposta ha comptat amb els vots a favor del PSC, Alternativa per Sant Joan, Compromís amb Sant Joan i Ciutadans, l'abstenció de Junts i el vot en contra d'ERC

Redacció
30 d'octubre del 2020
Actualitzat a les 21:12h
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada
Ple telemàtic de Sant Joan de Vilatorrada | AjSJV
El ple de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada va aprovar dijous una moció presentada pel PSC en què reclama al Govern de la Generalitat un increment de la partida pressupostària en les ajudes pel sector de la restauració i comerç del municipi. La proposta ha comptat amb els vots a favor del PSC, Alternativa per Sant Joan, Compromís amb Sant Joan i Ciutadans, l'abstenció de Junts per Sant Joan de Vilatorrada i el vot en contra d'ERC.

La moció considera que les compensacions anunciades pel Govern "són insuficients". Una de les reclamacions que la moció fa a la Generalitat és incrementar la partida pressupostària de les ajudes immediates a fons perdut i directament vinculades a poder pagar lloguer de locals i sous del personal contractat per tal d'evitar tancaments de negocis i empreses relacionades amb els sectors més perjudicats en les noves restriccions. També es reclama l'ampliació de la durada dels ajuts anunciats.

A més, la moció incentiva el consum d'àpats per emportar formulant campanyes de reactivació de la restauració local des de l'Ajuntament de Sant Joan de Vilatorrada. També es promourà la reactivació dels centres d'estètica i bellesa i del comerç local.

El ple municipal va aprovar també l'increment d'hores de neteja als centres d'educació primària. En total, seran 15 hores setmanals més per cada una de les tres escoles de primària de Sant Joan de Vilatorrada, amb un total de 45.